Смешно е да се търси оставка на министъра за неизпратени

...
Смешно е да се търси оставка на министъра за неизпратени
Коментари Харесай

Журналист: Доган намира евроатлантизма на Пеевски за леко предозиран

Смешно е да се търси оставка на министъра за неизпратени предложения. Това е протоколен гаф. Реакцията на Пеевски е по-интересният миг в тази ситуация. Това е първата му обществена акция след фамозното писмо на Доган. Тя е ориентирана против министър Тагарев. Никой няма подозрение в евроатлантическата ориентировка на Тагарев. Доган споделя в писмото, че светът е многополюсен, би трябвало да се съобразяваме. Едно от най-важните тълкувания, съгласно мен, бе пропуснато: на Доган му идва леко предозиран евроатлантизмът на Пеевски. Това разяснява в изявление за „ Лице в лице “ журналистът Асен Григоров.

" Самият факт, че първата му акция е тъкмо против този министър – върша връзка с това писмо ", добави той.

По тематиката за наетите от " Продължаваме промяната " американски лобисти, които да разпространяват " позитивните страни " на България, Григоров разяснява: " Политическа партия са млада политическа мощ. Имат потребност от това да разширят политическото си въздействие в Европа и Америка – това са сътрудниците ни. В Америка има избран ред. За да направиш постоянни политически контакти, се минава през такива компании. Субсидията в действителност за това се дава на политическите партии: да уголемяват въздействието си ".
Политическият анализатор Нидал Алгафари също не видя проблем в наетите от Политическа партия лобисти. " Преди доста години господин Ахмед Доган се опита да вкара законопроект за лобизма в България. На всички ни е пределно ясно, че лобисти е имало, ще има и има. Трябваше да има закон и да е с правила. По тази логичност би трябвало да се възмущаваме, в случай че се вършат дарения с тези пари. Парите са дадени за партийна дотация, с цел да се прави политика ".

Александър Симов пък уточни, че има дупка в законодателството и в този смисъл от " Продължаваме промяната " не са създали нищо неправилно. Според него, обаче, от партията е трябвало да кажат това, щом е " толкоз хубаво ", а не да схваща за контракта от Съединени американски щати, където са задължени да го разгласят.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР