Смели и иновативни решения за бъдещето на градската мобилност ще

...
Смели и иновативни решения за бъдещето на градската мобилност ще
Коментари Харесай

Хакатон ще търси иновативни решения за градската мобилност в София

Смели и новаторски решения за бъдещето на градската подвижност ще търси измежду хората с софтуерни познания и умения хакатонътr, който ще се състои от 2-ри до 4-ти юни 2021 година, в границите на Европейската зелена седмица. Организатори на самодейността са Асоциацията за развиване на София, като координатор на плана INNOAIR от името на Столична община, и, като одобрена компания в областта на телекомуникациите, цифровите и ИТ решения и услуги.

В могат да се включат тимове от двама до пет участници, които имат механически умения, визия за бъдещето и изобретателни хрумвания. Екипите могат да се записват на от 28 април до 31 май 2021 година За да насърчи в допълнение основаването на новаторски решения на провокациите, А1 обезпечава награден фонд на обща стойност 18 000 лв.. Отличеният преди всичко тим ще получи премия от 10 000 лв., второто място ще донесе премия от 5 000 лв., а третото - 3 000 лв.. А1 ще предложи и специфични награди на участниците, посочили визионерски хрумвания и добра теоретична подготовка, като им даде опция за присъединяване в Лятната академия на компанията. Стажът в А1 е отлична опция за струпване на на практика умения в действителна бизнес среда, както и работа с върхови технологии и новаторски решения в областта на „ Интернет на нещата “.

Сред главните въпроси, на които разработките на екипите би трябвало да отговорят, са способи за превръщането на градския превоз в София в по-екологично резистентен и прелъстителен за жителите. Други от тематиките са интеграцията на градската подвижност и събирането на противоположна връзка от жителите, както и разпространението на хрумвания за възстановяване качеството на въздуха в градска среда. По време на трите дни на Хакатона тимовете ще имат разполагаем и ментори от академичната и бизнес общественост, които работят по сходни тематики.

Сред членовете на журито, които ще правят оценка създадените по време на хакатона планове за употреба, автентичност и техническо осъществяване, са:

· Кристиан Кръстев , заместник-кмет по превоза, Столична община

· Димитър Дилчев , шеф, Център за градска подвижност

· Светлана Ломева, д иректор, Асоциация за развиване на София

· Борислав Симеонов, старши шеф „ Информационни технологии и цифрова промяна “, А1 България

· Илиян Димитров , управител „ Дигитална промяна “, А1 България

· доцент доктор Атанас Георгиев , декан на Стопански факултет, Софийски университет

· проф. доктор Станимир Кабаиванов , декан на Факултет по стопански и обществени науки, Пловдивски университет

· Теодора Дачева , заместник-директор на Националното съдружие на общините в Р. България

Организаторите от АРС и А1 чакат потвърждения и от редица други водещи академични преподаватели и представители на софтуерната общественост у нас и ще разгласят цялостния състав на журито на уеб страницата на Хакатона в допълнение. Подробна стратегия, механически условия и разпоредбите за осъществяване на InnoAirChallenge са разполагаем на адрес:

Събитието се организира в границите на плана INNOAIR, финансиран от европейската самодейност „ Иновативни градски действия “ (Urban Innovative Actions). София е първият български град, който бе определен и стана част от общността на новаторските европейски градове. Програмата UIA на Европейската комисия дава опция на огромните европейски градове да тестват новаторски, изобретателни, само че и рискови решения на градски провокации. INNOAIR ползва пробно ограничения в тематичната област „ качеството на въздуха “ и по-специално „ новаторски решения за подвижност и зелено напредване “. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР