Смъртта на опозиционния лидер Алексей Навални беше много тъжен ден

...
Смъртта на опозиционния лидер Алексей Навални беше много тъжен ден
Коментари Харесай

Вдовицата на убития Литвиненко: Смъртта на Навални трябва да доведе до международни действия

Смъртта на опозиционния водач Алексей Навални беше " доста печален ден " за Русия и би трябвало да докара до интернационалните дейности, разяснява брачната половинка на убития някогашен разузнавач Александър Литвиненко пред Агенция Франс Прес.

Марина Литвиненко, чийто брачен партньор Александър умря от радиационно отравяне през 2006 година на 43-годишна възраст, откакто три седмици преди този момент бе пил в първокласен лондонски хотел чай, подправен с радиоактивен полоний, показа пред Агенция Франс Прес, че съчувства на брачната половинка на Навални Юлия. „ Разбирам доста добре Юлия по-късно, което се случи със брачна половинка ѝ. Винаги си мислиш, че в никакъв случай няма да ти се случи “, сподели тя. „ Това беше доста печален ден, освен за фамилията на Алексей Навални, за неговата брачна половинка и неговия наследник и щерка, това беше доста печален ден за доста руснаци, които имат вяра в по-добро бъдеще за Русия. Бях доста ядосана ".

Тя сподели на Юлия Навални да се увери, че на интернационалната общественост „ не е разрешено да не помни за това “. „ Не е задоволително да приказваме за това единствено през вчерашния ден, през днешния ден и може би още няколко дни. Трябва да се приказва за това от самото начало, до момента в който не получите правдивост “.

Британско следствие на гибелта на Литвиненко съобщи, че Андрей Луговой и Дмитрий Ковтун, двама руснаци, разпознати като основни обвинени от английската полиция, евентуално са направили отравянето на Литвиненко по указания на съветските служби за сигурност, само че Москва назова съмнението " нелепост ". " Искам да видя какво значи това, освен думи. И това е доста значимо. Преминете от думи към някакво деяние ", прикани Марина Литвиненко, която в този момент преподава уроци по танци в Лондон.

От решаващо значение е поддръжка на Украйна във войната й против Русия, добави тя. „ Единственият метод, по който желаете да помогнете на съветската съпротива да смаже режима на Путин, е да подкрепите Украйна. „ Вярвам единствено (в) украинска победа на фронтовата линия. Това може да накара хората в Русия да тръгнат към смяна “, изясни тя. 


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР