Смъртта на млад служител на ВМЗ Сопот потресе България тази

...
Смъртта на млад служител на ВМЗ Сопот потресе България тази
Коментари Харесай

Приятели скърбят за загиналия Костадин Дончев

Смъртта на млад чиновник на ВМЗ Сопот потресе България тази заран.

" Коце, що по този начин бе, човек... Нямам думи да се изразя. Почивай в мир, приятелче и нека си на по-добро място там горе ". Това написа в профила на загиналия през днешния ден във ВМЗ Сопот Костадин Дончев негов другар, съобщи Пловдив 24.

Официално от завода:

" Най-напред бих желал да изкажа дълбоките съболезнования от името на сътрудниците, служащите и управлението на ВМЗ към околните на умрелия млад мъж – Костадин Дончев.

Инцидентът е станал към 6.30 ч. тази заран в 241 завод на завода в Сопот. Със страдание би трябвало да кажа, че по своя самодейност и в жестоко нарушаване на разпоредбите за безвреден труд Костадин Дончев се качва на телфер /съоръжение с нараснала опасност/, с цел да забърше конденза от изпаренията на ваните, без да спре тока.

Починалият млад мъж е работил като " галванизатор цианови вани “ в 241 завод. Работи във ВМЗ от 3 май т.г. и по думите на директния му шеф е бил извънредно добър служащ, бързо навлязъл в спецификата на работата.

Преминал е първичен инструктаж, и оттова нататък всеки ден – всекидневен инструктаж, в това число и тази заран. За страдание, обаче това му деяние, още веднъж ще повторя – осъществено, без да е оторизиран и в жестоко нарушаване на разпоредбите за сигурност, води до съдбовния случай.

Още един път изричаме съболезнования на околните на умрелия млад мъж. Ръководството на завода е подхванало дейности да приказва с родителите, които са в чужбина и ще поеме всички разноски по погребението “.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР