Смъртоносното нападение в неделя срещу украинската военна база в западния

...
Смъртоносното нападение в неделя срещу украинската военна база в западния
Коментари Харесай

Източник от Пентагона: Русия е ударила военната база в Яворов с крилата ракета от своя територия

Смъртоносното нахлуване в неделя против украинската военна база в западния град Яворов, покрай границата с Полша, е било осъществено с крилати ракети, изстреляни от съветското въздушно пространство, съобщи почитан представител на министерството на защитата на Съединени американски щати, представен от Франс прес.

Според него това потвърждава, че желаната от управляващите в Киев зона, неразрешена за полети, над Украйна не би решила да реши всички проблеми.

" Става въпрос за въздушен удар с крилати ракети ", сподели поискалият анонимност представителя на Пентагона.

Той посочи, че са били изстреляни " повече от две дузини крилати ракети, които са нанесли вреди на минимум седем здания ".

Министерството на защитата на Съединени американски щати счита, че тези ракети вид въздух-земя са били изстреляни от съветски бомбардировачи с огромен обхват от въздушното пространство на Русия, а не на Украйна.

" За бранителите на (идеята за) зона, неразрешена за полети, това е образец, че (тя) не би имала никакъв резултат ", акцентира служителят на Пентагона.

Украинските управляващи оповестиха, че 35 души са били убити при офанзивата против военната база, която се намира на към 40 километра северозападно от Лвов и на двайсетина километра от границата с членуващата в НАТО Полша.

През последните години обектът бе употребен за обучаване на украински военни под наблюдението на задгранични инструктори, най-вече американци и канадци, отбелязва Агенция Франс Прес.

Според съветската страна това е боен център с инструктори на НАТО, а разнообразни източници настояват, че убитите са сред 60 и 100 души, най-вече чужденци, пристигнали да се бият в задграничния легион.

Представителят на Пентагона отхвърли изказванията, че базата в Яворов е употребена за доставки на западна военна помощ за Украйна.

Украинските управляващи отпред с президента Володимир Зеленски не стопират да приканват НАТО да разгласи зона, неразрешена за полети, над страната им.

Алиансът обаче отхвърля, с цел да не бъде замесен във войната. Ако НАТО влезе в борба с Русия, това би означавало Трета международна война, предизвести в петък президентът на Съединени американски щати Джо Байдън.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР