Смартфоните заемат все по-голямо място в живота ни и се

...
Смартфоните заемат все по-голямо място в живота ни и се
Коментари Харесай

Как телефонът съсипва връзката ни

Смартфоните заемат все по-голямо място в живота ни и се отразяват директно върху взаимоотношенията ни с другите. Средностатистическият човек прекарва приблизително по 4 цялостни астрономически часа в денонощието, залепен за телефона си. Така че не е изненадващо, че дава отражение и върху любовния ни живот.

Ето кои са 7-те навика, които могат да съсипят връзката ви.

1. Да не показвате на половинката си на какво се смеете, до момента в който гледате телефона си!

Много е обидно, в случай че присъствате единствено физически до колегата си, само че цялото ви внимание е погълнато от светещото устройство. Човекът до вас би се почувствал нехаресван, нежелателен и нищожен – като че ли ви е изцяло незанимателен спрямо клипчетата или фотосите, които гледате в телефона си. А в случай че очевидно се забавлявате с това, което гледате, нищо чудно да стартира и да ви ревнува, и да се сърди. И с право!

Затова доста по-лесно би било, в случай че споделите с приятелката си това, което ви е разсмяло. Според науката двойките, които се забавляват дружно, остават по-дълго време дружно.

2. Да ходите на всички места с телефона си!

На всеки се е случвало да вземе телефона със себе си, когато излиза от стаята да вземем за пример. Дори да няма никаква причина за това. Понякога като че ли е залепен за ръката ни. Този неприятен табиет обаче си има своите неприятни последици. На първо място, сътрудникът ви може да си намерения, че криете нещо от него и никога не желаете да оставате скъпоценния си смарт телефон без контрол. Това от своя страна повдига въпроси като липса на доверие, ревнивост, усилва напрежението сред двама ви.

На второ място, в случай че непрекъснато се разхождате с телефона си по всички страни, е доста по-вероятно да отговорите мигновено на всяко известие, да видите всяко уведомление и прочие, което единствено ви отклонява от действителния живот. Вместо да обръщате внимание на хората към вас, вие сте непрекъснато разсеяни и вманиачени по протичащото се във Facebook, Инстаграм и прочие.

3. Да проверявате на момента всяко едно уведомление!

Информацията, която постъпва в телефона ви, е неограничена и необятна. Невъзможно е да видите всичко, да реагирате на всичко, да отговорите на всичко. Колкото по-бързо се примирите с този факт, толкоз по-добре за вас и хората към вас. Трябва да приемете мисълта, че светът не свършва, в случай че мигновено не отворите някое известие или уведомление.

Опитайте се да подредите вярно целите си. Оставете телефона си на осцилация. Не се разсейвайте със фотоси на инцидентни познати, а обръщайте внимание на значимите известия. И най-много – на индивида, който стои от плът и кръв против вас.

4. В свободното си време да пишете работни имейли!

Когато сте вкъщи при фамилията си, бъдете вкъщи при фамилията си! Прекарвайте време с обичаните си хора, говорете си, споделяйте! Ако ви е толкоз мъчно, изключете телефона си за 2 часа. Ще се учудите какъв брой успокояващо може да ви подейства.

Особено когато става дума за работа – отложете бизнес диалозите за сутринта или за понеделник, само че не и във времето, когато сте с околните си, не и през почивните си дни.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР