Смартфоните не са препоръчителни, когато човек е болен, твърди руски

...
Смартфоните не са препоръчителни, когато човек е болен, твърди руски
Коментари Харесай

Без смартфони при COVID-19, препоръчва биолог


Смартфоните не са целесъобразни, когато човек е болен, твърди съветски академик
(снимка: CC0 Public Domain)

Х ората, инфектирани с COVID-19, изпитват когнитивен спад, настояват учени . Паметта им се утежнява, вниманието им понижава и им е по-трудно да се концентрират. Някои откриватели обаче имат вяра, че сходен резултат провокира безредният поток от информация, който сполетява човек при несъразмерна приложимост на електронни джаджи.

Заслужава ли си да „ седим на телефона ” по време на заболяване? На този въпрос дава отговор в за съветското радио „ Спутник ” биологът доктор Святослав Медведев, старши откривател в Института по човешки мозък на Руската академия на науките.

„ По принцип всяко заболяване под една или друга форма отслабва. Когато имате мощно главоболие или тресчица, когато се чувствате зле, не би трябвало да злоупотребявате с джаджите. Смята се, че даже книги не е целесъобразно да се четат по време на заболяване ”, споделя Медведев.
още по тематиката
„ Старите лекари постоянно препоръчваха да не се гледа телевизия, да не се чете книга. Вярно е, че можете да виете от блян, само че нищо не може да се направи – тези, които са тежко заболели, се нуждаят, наред с други неща, от покой ”, изяснява докторът.

И при потреблението на електронни джаджи, както при всичко останало, мярката е значима. Това би трябвало да се помни освен по време на заболяване.

„ Не би трябвало да злоупотребяват с джаджите освен хора, които имат Covid, само че и всички останали. По-добре е да ходите, да говорите, да се запознавате. са тип опиат ”, безапелационен е доктор Святослав Медведев.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР