Слушат СРС-та по делото срещу ИванчеваВече сме зле психически и

...
Слушат СРС-та по делото срещу ИванчеваВече сме зле психически и
Коментари Харесай

Слушат СРС-та по делото срещу Иванчева

Слушат СРС-та по делото против Иванчева
Вече сме зле душевен и апелирам съвещанието да не е целодневно. Това сподели Бляна Петрова при започване на днешното съвещание на делото против нея и отстранения кмет на регион Младост Десислава Иванчва. Те и Петко Дюлгеров са подсъдими за рушвет, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Петрова сподели пред съда, че „ към този момент сме три арестувани в килията и въздухът не доближава. Кислородът не доближава безусловно ”, уточни Петрова.

„ Мисля, че за напълно къс интервал са били две, през останалото време са три, а и всички имаха опция да видят в медиите фотосите от килията както съставлява, какъв е прозорецът, който явно няма по какъв начин да се отвори, т.е. нямаме естествен достъп на пресен въздух, доколкото софийският въздух може да бъде наименуван по този начин “, изясни пред медиите юристът на Петрова – Емануил Йорданов. Той акцентира, че това, което на него му прави доста мощно усещане е, че поредност от длъжностни лица, отпред с министъра на правораздаването се оплакват от претъпканост на следствените арести. „ За мен тази претъпканост е разследване от безобразната процедура прокуратурата да желае най-тежките ограничения за неотклонение, без значение от това дали разполага с доказателства или не и съдът да се съгласява в 98% от случаите с това “, уточни бранителят. Той съобщи, че в съответното дело липсва какъвто и да е смисъл Иванчева и Петрова да бъдат държани повече в арест.

На съвещанието през днешния ден се слушат СРС-та от телефонни диалози сред очевидеца Ваклин и човек обозначен като мъж. „ Мен персонално диалозите сред Дюлгеров и Ваклин изобщо не ме засягат. Аз пазя Биляна Петрова, тъй че какво си уговарят те - чухте има приказки за дограма, за наводнена баня, хомеопатията беше през три реда по един път. Така, че просто прибавяме доказателства, които не употребяват прокуратурата за следващ път. В тези диалози отсъства присъединяване на Иванчева и Петрова “, уточни бранителят на някогашната зам.-кметица.

БГНЕС напомня, че за през днешния ден министърът на правораздаването Цецка Цачева беше свикала среща с управленията на прокуратурата, Министерство на вътрешните работи, Главна дирекция „ Изпълнение на наказанията" и Областна работа „ Изпълнение на наказанията". Основната тематика трябваше да бъдат изискванията в следствените арести. Повод за нея станаха фотоси, публикувани от омбудсмана Мая Манолова от килията на някогашната кметица на столичния регион „ Младост" Десислава Иванчева и нейната заместничка Биляна Петрова. Те дружно с Петко Дюлгеров, също някогашен кмет на региона, са упрекнати за рушвет. Задържаните Иванчева и Петрова насочиха искане да участват на свиканото от Цачева съвещание. На срещата беше поканена и Мая Манолова. Срещата беше анулирана и следва определянето на нова дата. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР