Служителите в гробищата знаят, че надгробните плочи могат да се

...
Служителите в гробищата знаят, че надгробните плочи могат да се
Коментари Харесай

Загадката на обърнатия надгробен камък в английското гробище

Служителите в гробищата знаят, че надгробните плочи могат да се изместят от местата си, заради придвижвания на земята или други естествени аргументи. Например, в случай че надгробният камък е почнал да се движи напред и в случай че погребението е задоволително остаряло, това значи, че дървеният ковчег подземен се е разрушил.Сред другите аргументи за изместването на надгробни плочи от техните места могат да бъдат корените на дърветата или подземни води.Въпреки това, на гробището в един от английските градове в графство Норфолк (Norfolk), по някаква причина, надгробен камък се е обърнал навръх 90 градуса. Никой не знае какво се е случило. Работниците от гробището мъчно могат даже да посочат версия, за какво се е обърнал камъкът.

 Обърнатата надгробна плоча на Ела Морс. Снимано през юни 1981 година
Обърнатата надгробна плоча на Ела Морс. Снимано през юни 1981 година Това се е случило през лятото на 1981 година, в място на гробището, където са ситуирани старите гробове от 19-ти век. Веднъж имало метаморфоза и за удобството по грижите за гробовете, всички надгробни плочи били сложени в един ред.На гроба на Ела Морс, умряла през 1852 година, на 37-годишна възраст, на правоъгълна основа е инсталиран каменен кръст.
Тогава, един ден, служащите в гробището видели, че този каменен кръст се е обърнал на 90 градуса на юг и се е преместили от неговия ред. Другите каменни надгробни плочи на околните гробове били на нормалните си места.Според слуховете, надгробният камък като че ли желал да „ се извърне ” от гроба на умрялата жена.Коя е била тази Ела Морс? На пръв взор най-обикновена жена. Дъщеря на сполучлив локален пивовар – Джон Морс, който платил 400 паунда (огромна сума по това време), за хубав стъклопис за прозорци в чест на умрялата си щерка.Може би “намекът ” на обърнатия кръст се крие в надписа на надгробната плоча на Ела. Това е доста необикновен надпис и най-вече прилича тези, които са написани на гробовете на вещиците. “Ела Морс, 8 септември, MDCCLII, възраст XXXVII. С кръста и пристрастеността си, посредством скъпоценната си гибел, Господи, избави ни. ”Странен надпис, нали?

 Обърнатата надгробна плоча на Ела Морс
Обърнатата надгробна плоча на Ела Морс Няма доказателства, че Ела е била магьосница, само че доста скъпия подарък от татко й към църквата е като деяние да се изкупят греховете й. А надписът върху надгробния камък също подсказва, че тази версия може да е истина.На догатките, че камъкът може да е изместен от мястото си от вандали, чиновниците в локалната черква и гробище са безапелационни, че това е невероятно. Според тях, кръстът е прекомерно тежък, с цел да бъде изместен от един или двама хулигани. А по-голяма група от незаконни лица на това гробище, в тези дни, никой не е видял.Три дни откакто публикация за тайнствения кръст е оповестена в локален вестник, същински вандали (или суеверни фанатици) отишли на гробището и унищожили надгробния камък на Ела Морс, като го разрушили на няколко елементи.Сега на нейния гроб е останала единствено правоъгълната основа без кръста.
Hidden truth
Източник: hiddentruth.site

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР