Служителите от ОББ, ДЗИ, ОББ Интерлийз и дъщерните дружества на

...
Служителите от ОББ, ДЗИ, ОББ Интерлийз и дъщерните дружества на
Коментари Харесай

ОББ и ДЗИ със зелени инициативи

Служителите от ОББ, ДЗИ, ОББ Интерлийз и дъщерните сдружения на ОББ се включват в огромна акция, която предизвиква действия за опазването на околната среда и намаляването на отрицателните въздействия върху климата. Освен в България, акцията се осъществя и в Белгия, Чехия, Словакия, Унгария и Ирландия. Всеки чиновник, който вземе присъединяване в екологичните действия, „ печели “ дърво за залесяване в своята страна. Крайната цел е да бъдат посадени общо 42 000 дървета във всички страни, колкото са всички чиновници на групата.

Дейностите за запазване на околната среда се концентрират върху три тематики, тясно свързани с политиката за резистентност на КВС – преработване на боклуци, понижаване на въглеродния отпечатък и допринасяне за кръговата стопанска система.

Стационарна рециклираща станция работи в централата на ОББ и ДЗИ – ОББ Милениум център, а мобилен рециклиращ ван пътува из страната, с цел да улесни събирането на боклуци и излезли от приложимост мобилни устройства в клонове на банката и застрахователното сдружение. След първите си визити в Благоевград, Кюстендил, Пазарджик, Пловдив и Стара Загора, единствено една седмица след старта на акцията, пътуващият рециклатор събра над 1 звук хартия, пластмаса и стъкло.

На 22 юни чиновниците на сдруженията от белгийската KBC Груп ще запретнат ръкави и ще почистят дружно 120 дка на брега на язовир Искър и прилежащата територия към него.

До края на юни ванът ще посети още 10 града, измежду които са Велико Търново, Плевен, Варна, Русе, Видин, Хасково, Ямбол, Сливен, концертите на БГ Радио и фестивала Francofolies в Благоевград, Радио парк фест в Южния парк в София и ще приключи при плажната линия в Бургас, която ще бъде почистена от чиновниците на КВС Груп на 28 юни.

Другите две линии на предизвикването пред чиновниците предизвикват ходенето до работа пеш, с велосипед или посредством споделено пътешестване, с цел да се ограничи отделянето на нездравословни излъчвания в атмосферата, както и поддръжката за кръговата стопанска система посредством предаване на остарели мобилни и електронни устройства за удължение на виталния им цикъл.

С тези насоки чиновниците на КВС Груп към този момент са основали други повече от 20 събития, които включват апели за дни без печатане на хартия, дни без потребление на пластмасови чаши, подмяна на колите с метро или споделено пътешестване с коли, дни на вегетариански хранения и прочие

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР