СподелиПреговорите за прекратяване на огъня в Ивицата Газа продължават в

...
СподелиПреговорите за прекратяване на огъня в Ивицата Газа продължават в
Коментари Харесай

Няма напредък в преговорите за прекратяване на огъня в Газа

Сподели
Преговорите за преустановяване на огъня в Ивицата Газа не престават в Кайро с присъединяване на радикалното палестинско придвижване „ Хамас “.

Израел съобщи, че ще изпрати делегация, в случай че получи отговор на предлагането за 40-дневно помирение. Лидерът на „ Хамас “ Исмаил Хания изрази подготвеност за изцяло съглашение за замяна на заложници против палестински пандизчии, цялостно преустановяване на огъня и евакуиране на израелската войска от Газа.

Израелският министър председател Бенямин Нетаняху реагира остро и посочи, че по този начин ще остане опасността от палестинската формация за Израел.

Десетки хиляди стачкуваха в Израел късно нощес, като приканиха за освобождение на заложниците, държани от „ Хамас “.

Същевременно израелското държавно управление реши да приключи активността на катарската телевизия „ Ал Джазира “ в Израел. Правните екипи на телевизионната мрежа приготвят отговор против наложената мярка.

Гласуването на кабинета пристигна, откакто израелският парламент одобри закон, допускащ краткотрайно закриване в Израел на задгранични телевизионни оператори, считани за опасност за националната сигурност по време на войната против палестинската организация „ Хамас “ в Газа.

Припомняме, че през седемте месеца след шокиращото нахлуване на палестинското ислямистко придвижване „ Хамас “ против Израел светът е очевидец на най-тежкия изблик на антисемитизъм след Втората международна война.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР