Служителите на Спешно-приемно отделение /СПО/ към МБАЛ-Благоевград по обяд днес

...
Служителите на Спешно-приемно отделение /СПО/ към МБАЛ-Благоевград по обяд днес
Коментари Харесай

Служители от спешното в Благоевград се вдигнаха на протест

Служителите на Спешно-приемно поделение /СПО/ към МБАЛ-Благоевград по обяд през днешния ден стачкуваха против новата заповед на здравния министър за изплащането на средствата при банкет на пациенти с, съобщи кореспондентът на БГНЕС в града.

„ Недоволни сме от новия способ на възнаграждение при работа с COVID-положителни пациенти. В началото на пандемията оповестиха, че би трябвало да дават по 1000 лева, в случай че работиш на първа линия. Сега обаче към този момент не е по този начин. Твърди се, че с цел да получим тази сума, би трябвало да има най-малко един минал пациент – дали има ковид или не, няма значение. И в случай че няма подобен на дежурство, няма да получим нищо. Аз получих за юли 200,88 лева “, сподели доктор Рая Илиева.

„ При нас в СПО е доста по-голям рискът да се заразим, в сравнение с в инфекциозно поделение или реанимация, тъй като там сътрудниците са готови, когато влизат в тези браншове постоянно са предпазени. Когато при нас идва пациент, ние не знам дали е инфектиран. Идва с разстройство и повръщане и се оказва, че е с COVID-19. Не съм съгласна с това систематизиране на средства “, сподели здравната сестра Жанет Цветкова и добави: " Ние получаваме заплата за предния месец, тъй че не знаем какво ще получим най-после, макар че сме изложени на риска ".
 България отново е първа в Европейски Съюз по смъртност с COVID-19 България отново е първа в Европейски Съюз по смъртност с COVID-19
Cлeд ĸaтo бeшe лидep в нeгaтивнaтa ĸлacaция пo cмъpтнocт нa милиoн дyши пpeз пъpвaтa и втopaтa вълнa нa ĸopoнaвиpyca, пpи нaвлизaнeтo в...

„ 12 часа ние работим с COVID-болни, а действително се заплащат 7. На нас ни се заплаща на минал пациент с ковид. Днес може да са минали 10, само че ни се заплаща за един. Трябва да имаме цялостен работен месец, с цел да вземем 1000 лева и в случай че има най-малко по един инфектиран, минал през СПО “, изясни Красимира Вълкова. Колегите ѝ дадоха образец с това, че в случай че един инфектиран пристигна дружно с цялото си семейство – хипотетично от 4 души, „ численост “ ще бъде заплатена единствено за един, а не за четирима. Заплащане на спомагателните средства не е имало и когато инфектираните възпитаници от Езиковата гимназия, които бяха на лагер в Австрия, дойдоха в Благоевград и са минали през СПО.

Ако пациентът не бъде, медицинските чиновници не получават бонус.

Протестиращите през днешния ден обявиха, че са подготвени да блокират СПО, в случай че не се удовлетворят настояванията им. И прецизираха, че това е митинг към министерството, а не към управлението на болничното заведение, която е с вързани ръце.

Служителите към този момент са подготвили и писменото си мнение до здравния министър.

Още от БЛАГОЕВГРАД:


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР