Служителите на пътна полиция вече да не се крият, докато

...
Служителите на пътна полиция вече да не се крият, докато
Коментари Харесай

Заповед на Бойко Рашков: Катаджиите да не се крият по храстите

Служителите на пътна полиция към този момент да не се крият, до момента в който извършват отговорностите си по съблюдаване на Закона за придвижване по пътищата. Това е разпоредил вътрешният министър Бойко Рашков. Заповедта е оповестена на уеб страницата на Народното събрание като отговор на въпрос от депутата от "Демократична България " Мартин Димитров към силовия министър по отношение на практиката, позната още като „ криене по храстите “ за да изненадат водачите, изскачайки пред тях в последния миг.

Рашков е наредил още както катаджиите, по този начин и техните служебни коли да бъдат на забележими места, до момента в който извършват отговорностите си по надзор на скоростта.
Министърът на вътрешните работи желае от КАТ и да не се правят "безцелни " инспекции, като транспортни средства и жители се стопират в плануваните от закона случаи. Според Рашков нарушителите, които основават предпоставки за пораждане на произшествия би трябвало "да бъдат изваждани от транспортните потоци ".
В заповедта на министъра написа още, че контролът на скоростта би трябвало да се прави тук-там, характеризиращи се с централизация на тежки пътнотранспортни катастрофи.
За чиновниците на КАТ, които не съблюдават заповедите се чакат дисциплинарни санкции.
Сигнали за водачи, които карат рисково и нарушават закона, пък могат да се подават както персонално, по този начин и посредством акредитиран представител в деловодствата на структурите на Министерство на вътрешните работи или в Приемната на Министерство на вътрешните работи, както и по електронен път, по поща, посредством Единен европейски номер за незабавни повиквания 112 или на открита телефонна линия: 02 982 2222.
3 977 са тежките произшествия у нас от началото на годината. 328 души са починали, а 4 945 са били ранени, сочи информация на Министерството на вътрешните работи.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР