Служителите на Главна дирекция Пожарна безопасност и защита на населението

...
Служителите на Главна дирекция Пожарна безопасност и защита на населението
Коментари Харесай

94 пожара са изгасени в страната за денонощието, няма загинали и пострадали хора

Служителите на Главна дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията " (ГДПБЗН) са изгасили 94 пожара в страната през миналото денонощие. Това оповестиха от дирекцията на своя уеб уебсайт. Звената на ГДПБЗН са реагирали на 165 сигнала за катастрофи. При пожарите няма починали и потърпевши.

Около 14:00 ч. през вчерашния ден в Районна дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията " (РДПБЗН) - Варна е получено известие за пожар в сухи треви и шубраци, и икономически постройки в региона на конна база в село Слънчево, община Аксаково. В гасенето на огъня са взели участие пет пожарни автомобила.

В 16:13 часа в РДПБЗН - Сливен е получено известие за пожар в склад за дунапрен в града. На сигнала са се отзовали два пожарни автомобила.

С материални вреди са 25 от пожарите в страната, като осем от тях са били в жилищни здания. Без нанесени материални вреди са зародили 69 пожара. Извършени са 67 избавителни действия и помощни интервенции, като шест от тях са при произшествия.

През миналото денонощие екипи на пожарната в страната са отработили и 25 сигнала свързани с метеорологичната конюнктура, от които пет сигнала за отводняване и 20 сигнала за премахване на рискови предмети - главно паднали дървета. Най-много такива сигнали са получени в Хасково - четири за отводняване и четири за премахване на паднали дървета. В Ямбол е имало четири сигнала за премахване на паднали дървета.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР