Служителите на ГДБОП разбиха две паралелно действащи престъпни групи, занимавали

...
Служителите на ГДБОП разбиха две паралелно действащи престъпни групи, занимавали
Коментари Харесай

ГДБОП разби две столични наркогрупи

Служителите на ГДБОП разрушиха две редом настоящи незаконни групи, занимавали се с произвеждане и разпространяване на наркотични субстанции на територията на София.

Задържани са 6 души.

Спецакцията е осъществена на 11 май, петък, под управлението на Специализираната прокуратура, като следствието по случая стартира още през 2017 година.
По думите на зам.-директора на ГДБОП старши комисар Стоян Темелакиев дейностите на управляващите почнали след подаден сигнал.

 Снимка 356373
Източник:

В хода на оперативните дейности служителите на реда откриват, че едната наркогрупа е профилирана в производството на синтетична дрога - амфетамин, метаамфетамин, кокаин, оповестяват от Министерство на вътрешните работи. Другата наркогрупа се занимавала с разпространяването на наркотичните субстанции.

Двете незаконни групи съобразявали количеството на творби опиат с потребностите на пазара, както и с дните от седмицата, което е основна специфичност в незаконната им активност, допълват от отрасловото ведомство.

Дрогата се е пласирала най-вече в Костинброд и на територията на София-област. Наркотикът се предложил в заведения и нощни заведения, като най-голямото количество се е продавало в съботните дни, а преобладаващата част от клиентите на дилърите били малолетни .

 ГДБОП организира спецакция
ГДБОП организира спецакция " дрога " в Казичене

Проверяват се частни домове

Заместник административният началник на Специализираната прокуратура Даниела Начева съобщи, че членовете на групата, както и клиентите им си говорили завоалирано, а срещите сред пласьорите били чести.

В хода на спецакцията униформените са направили п ретърсвания на няколко адреса и автомобила. Намерени и конфискувани са разнообразни количества по тип високорискови наркотични субстанции.

 Снимка 356362
Източник:

На единия от адресите служителите на реда намерили и нарколаборатория . В жилището имало особено помещение с лабораторно съоръжение, в което се е произвеждала дрогата. Оттам управляващите иззели голям брой колби, в част от които имало и прекурсори.

По думите на наблюдаващия прокурор Евгения Станкова са иззети още везни и мобилни телефони .

Намерени са предписания с химически формули , бележки с спомагателна информация за приготвянето на наркотични субстанции, в това число и учебници по химия .

 Снимка 356371
Източник:

При спецоперацията са задържани 6 души, сред които и уредникът на производството на дрогата. Всичките арестувани са с престъпно минало и са били осъждани.

По първични данни желанията им били да разширят активността си и полагали старания за повишение на квалификацията си.

Срещу шестимата са повдигнати обвинявания за присъединяване и управление на проведена незаконна група.

 С акции Министерство на вътрешните работи търси опиати в София, Сливен и Стара Загора
С акции Министерство на вътрешните работи търси опиати в София, Сливен и Стара Загора

От Казичене иззели дребен военен боеприпас

По-рано през днешния ден Специализираната апелативна прокуратура внесе в съда искане за непрекъснатото задържане по отношение на участниците в групата. Работата по следствието продължава.

Специализираната полицейска интервенция е извършена взаимно със чиновници на Регионалното звено " Борба с проведената престъпност " в София-област, техните сътрудниците от Перник, София-град, както и Дирекция " Жандармерия ".

 13 арестувани при спецакция против опиати в пловдивско
13 арестувани при спецакция против опиати в пловдивско

В миг на наркосделка, в лек автомобил в жк " Тракия " са арестувани четирима пловдивчани
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР