Служители от Съдебна охрана излизат на протести поетапно в цялата

...
Служители от Съдебна охрана излизат на протести поетапно в цялата
Коментари Харесай

Протест на служители от Съдебна охрана: Питат защо има допълнителни пари само за надзирателите

Служители от Съдебна защита излизат на митинги поетапно в цялата страна под формата на събрания навън. Недоволството им стартира от Бургас. Конкретната причина е, че с разпореждане на Министерския съвет от 7 август от бюджета на Министерство на правораздаването са отпуснати над 15 млн. лева за спомагателни хонорари единствено за надзирателите, само че не и за чиновниците в Съдебна защита. Парите са за предварителна защита на разпространяването на COVID-19 и нарастване на заплащането на нощен труд, предава bTV.

" Ако имате две деца, едното ще го храните, другото гладно ли ще го държите?! ", попита ръководителят на УС на Синдикат " Охрана " Петко Чалъков.

Служителите признават, че по време на пандемията отговорностите им са се нараснали, а фрагменти липсват.

По-късно денем правосъдният министър Данаил Кирилов се е срещнал със представители от Синдикат " Охрана " и са били разисквани настояванията им. Кирилов е уведомил чиновниците, че е провел диалози с министър-председателя Бойко Борисов и с министъра на финансите Кирил Ананиев по отношение на техните претенции и поетите от Министерство на правораздаването задължения.

" В резултат на тези диалози всички поети към тях задължения ще бъдат спазени в оптимално къси периоди ", показват от отрасловото ведомство.

Недоволните дадоха обещание, че в случай че настояванията им не бъдат изпълнени - идната седмица чиновниците в Съдебна защита ще излязат на народен митинг в столицата.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР