Служители на Регионалната здравно-осигурителна каса (РЗОК) във Велико Търново излязоха

...
Служители на Регионалната здравно-осигурителна каса (РЗОК) във Велико Търново излязоха
Коментари Харесай

И служители на РЗОК-Велико Търново излязоха на протест

Служители на Регионалната здравно-осигурителна каса (РЗОК) във Велико Търново излязоха на митинг с искане за по-високи хонорари и откриване на нови работни места в системата, защото от 1 юли техните отговорности се усилват.

" Преди три седмици направихме подписка, с която декларирахме нашите претенции за завишение на заплатите и откриване на нови работни места поради спомагателната активност за разпределяне на помощни средства за нуждаещите се пациенти ", съобщи Валентина Евтимова, ръководител на синдикална секция „ Подкрепа “ в РЗОК.

Тя посочи, че са се състояли срещи с шефа на НЗОК, който е предложил на Надзорния съвет на касата бюджет от 7,7 милиона лв., от които Надзорният съвет е одобрил 4 милиона лв., които са незадоволително и не дават отговор на настояванията на работещите в системата.

" С едночасовия митинг заявяваме, че желаеме еднократно нарастване на самостоятелните месечни заплати и откриване на 200 нови работни места и бюджет за тях, с цел да се обхване активността, която е трансферирана към касата ", уточни тя.

„ Възнагражденията в Здравната каса са доста ниски. Има хора, които чисто получават 670 лева, по какъв начин е допустимо да се живее с тези пари? Ние като чиновници на Здравната каса сме неглижирани, а тук има хора с по две и даже три висши образования.

Оперираме с огромен бюджет и това изисква извънредно внимание, доста познания и опит “, сподели Евтимова. Регионалната конструкция на КТ „ Подкрепа “ изрично застава зад справедливите претенции на работещите в НЗОК и РЗОК “, съобщи Дешка Мандикова, ръководител на Синдикален районен съюз “Подкрепа ”.

В рамките на час чиновниците в Здравната каса стопираха работа и излязоха пред постройката с лозунги „ Стига популизъм “, „ Няма да мълчим повече “, „ И за нас има инфлация “, " Държавен чиновник не е мръсна дума ".

Членовете на синдиката ще отстояват настояванията си до дъно и при положение, че не бъдат чути, ще преустановят заплащанията към договорни сътрудници на НЗОК, показаха от синдиката.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР