Служители на Райфайзенбанк посетиха Дома за възрастни хора към Александровска

...
Служители на Райфайзенбанк посетиха Дома за възрастни хора към Александровска
Коментари Харесай

Доброволци от Райфайзенбанк на среща със самотни възрастни хора

Служители на Райфайзенбанк посетиха Дома за възрастни хора към Александровска болница, в гр. Банкя. Това е една от доброволческите начинания през годината, в която се включват чиновници на банката. Те дружно със обществените служащи в дома се срещнаха, разходиха се и разговаряха с 30-те възрастни хора, които живеят в дома. Основната цел на самодейността е чиновниците да се постараят да отговорят на обществените потребности за връзка на пребиваващите там и да се разнообрази всекидневието им.

1 400 000 са възрастните хора в България - постоянно напълно сами и хронично заболели, огромна част от тях без близки и родственици, на които да разчитат. Единствената им опция е настаняването в институции за възрастни, където въпреки и да са доста добре здравно и рехабилитационно обгрижени, попадат в изолираност от обществено другарство.



Едно от тези места е Домът за възрастни хора към Александровска болница в Банкя. В диалози, четене и разходка, чиновниците с интерес изслушаха историите и разказите на възрастните хора, които с готовност споделиха своя житейски опит.

Основното преимущество на домът в Банкя е, че е част от най-голямата болница в София и че обезпечава 24-часова грижа и здравна помощ при нужда. Ръководството на дома одобри с наслада доброволческата акция, тъй като ясно осъзнава, че с изключение на поддържането на здравословното им положение, общественият контакт би трябвало да е част от пълноценния ден на живущите там.

Вярвайки, че всеки заслужава почтено преживяване на старините си, чиновниците на банката годишно поддържат плановете за възрастни, заболели и самотни хора, включени в благотворителната акция „ Избери, с цел да окажеш помощ “, която следва да започва за 9-та поредна година.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР