Служители на общинската болница във и граждани се опитаха да

...
Служители на общинската болница във и граждани се опитаха да
Коментари Харесай

Граждани и медици защитиха директора на болницата във Велинград


Служители на общинската болница във и жители се пробваха да блокират гласоподаване в Общинския съвет и да попречат на уволнението на шефа доктор Данчо Гурдев.

На изключителна сесия кметът на общината Костадин Коев изиска преждевременното му премахване, тъй като " харчи безотговорно пари, без да се допита до общинарите ".

Снимка: Емил Кацаров


Недоволните желаеха оставката на кмета. Д-р Гурдев беше отхвърлен с аргумента, че е купил втори отоплителен казан без утвърждението на общинския съвет.

" Тук не става въпрос за у дома - да отидеш да направиш един ремонт. Тук става въпрос за харчене на средства без глоба на общинския съвет ", разяснява Костадин Коев, кмет на Велинград.

Снимка: Емил Кацаров


" И е срамотия, че кметът Коев повдига въпроса за какво не съм му желал позволение, с цел да закупи болничното заведение със лични средства казан за отопление на пациентите ", показва доктор Данчо Гурдев, шеф на МБАЛ – Велинград.

Снимка: Емил Кацаров


Лекари и сестри опазиха сътрудника си, който дал отговор на потребностите на лечебното заведение.

" Защото няма различен човек, който да е направил толкоз доста за болничното заведение “, споделя Ваня Гергова, здравна сестра.

Според отстраненият шеф се готви скрита приватизация на болничното заведение, само че кметът отхвърли и съобщи, че тя ще остане общинска.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР