Служители на МВР излязоха на предупредителен протест в различни точки

...
Служители на МВР излязоха на предупредителен протест в различни точки
Коментари Харесай

Полицаи и пожарникари с предупредителни протести в страната, искат увеличение на заплатите


Служители на Министерство на вътрешните работи излязоха на сигнален митинг в разнообразни точки на страната. Основното искане на униформените е повдигане на заплатите с най-малко 10%. Демонстрациите започнаха в 8 часа сутринта пред различни здания на пожарната и полицията.

Пожарникарите включиха светлинните и звуковите си сигнали. Протестиращите споделиха, че няма задоволително чиновници във вътрешното ведомство и по този метод се усилват задължанията им, само че не и заплащането.

По-високи заплати в бранша обаче не са планувани в бюджета за 2023 година, сподели финансовият министър Асен Василев.

“За следващ път се постанова да изричаме нашите претенции посредством такива дейности, а в действителност ние какво желаеме - желаеме 10% нарастване на заплатите. 1300 лева е главната заплата в Министерство на вътрешните работи за редовия чиновник. Надяваме се да бъдем чути и това е нашето предпочитание ”, съобщи пред БНР Вергил Христов, заместител ръководител на Синдикалната федерация на чиновниците в Министерство на вътрешните работи.

В Бургас служителите на реда от Пето РПУ излязоха на протест в 12 ч. на обяд пред постройката на полицейското ръководство в града.

Служителите на Министерство на вътрешните работи в Бургаска област декларират, че натоварването е най-голямо поради миграционния натиск и скупчването на престъпния контингент през летния сезон по морето.

Според тях през последните една-две години натовареността през летните месеци се е нараснала с 30-40%

„ Считаме, че нарастването на приходите ни най-малко с 10% е необходимо поради инфлацията, миграционния напън, войната - всичко това оказва въздействие върху мотивацията. Другият проблем е с униформеното облекло, и като цяло с материално-техническо обезпечаване. Министерство на вътрешните работи изостава в тази посока ", съобщи за БГНЕС Мавроди Мавродиев, зам.-председател на Синдиката на Министерство на вътрешните работи.

Още един митинг е очакван за 6 юли. Ако настояванията на служителите на реда не бъдат чути, СФСМВР планува народен митинг.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР