Служители на Министерството на вътрешните работи на Сърбия, по нареждане

...
Служители на Министерството на вътрешните работи на Сърбия, по нареждане
Коментари Харесай

Арестуваха 13 членове на „Балкански картел“ в Сърбия, участвали в контрабанда на кокаин

Служители на Министерството на вътрешните работи на Сърбия, по разпореждане на Прокуратурата за проведена престъпност, в координацията с Европол, арестува 13 членове на проведени незаконни групи, които са функционирали като „ Балкански картел “, заяви Танюг.

Предполага се, че те са взели участие в контрабандата на огромни колета с кокаин, пристигнали в Европа от Колумбия, Бразилия, Еквадор, само че също и през Западна Африка. По-конкретно информацията е за пет тона кокаин, хванат в Аруба, 1,2 тона кокаин, хванат в Хаселт, Белгия, както и 743 кг кокаин, хванат в Ротердам, Нидерландия.

При претърсването на жилища и други пространства, употребявани от обвинените в Белград, Ниш, Лозница, Суботица и Зренянин, са открити две снайперски пушки и три автоматизирани пушки, пет револвера, единият от които автоматизиран, и четири заглушителя. Открити са също бомба, 24 капсули-детонатори и 5 устройства за отдалечено задействане на детонатори, 13 опаковки с еластичен експлозив, оптически мерник, няколкостотин муниции от друг диаметър, перуки и силиконови маски.

Освен огромната сума пари, открита в употребяваните от тях жилища, на едно от местата в особено построена скрита зона са открити три пластмасови бурета с над 2,7 милиона евро. Също по този начин при претърсването на посочените места са открити няколко първокласни автомобила и скъпи часовници. На обвинените е наложена мярка „ задържане под стража “ за период до 48 часа.

Министърът на вътрешните работи на Сърбия Братислав Гашич поздрави чиновниците на Министерство на вътрешните работи за извънредно сполучливата и професионално извършена акция, която разруши една от най-големите незаконни организации на Балканите. Министерството на вътрешните работи ще употребява всички налични благоприятни условия в съдействие с надеждните си интернационалните сътрудници, с цел да продължи още по-силна, решителна и интензивна битка с всички форми на проведената престъпност, съобщи министърът на вътрешните работи Братислав Гашич.

Етикети: кокаинСърбия
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР