Служители на Летище София“ са в стачна готовност след провалени

...
Служители на Летище София“ са в стачна готовност след провалени
Коментари Харесай

Работещите на Летище София са в стачна готовност

Служители на „ Летище София “ са в протестна подготвеност след провалени договаряния за подписване на групов трудов контракт с планувано нарастване на възнагражденията. Това излиза наяве от обява на Ваня Григорова от КТ „ Подкрепа “. По думите й концесионерът „ Соф Кънект “ отхвърля да извърши настояванията на работещите на столичния аеропорт, като даже упорства да понижи отпуските и компенсациите при пенсиониране.

Екипът на Economic.bg се свърза с пресцентъра на „ Соф Кънект “ с искане за коментар по тематиката. Оттам дадоха отговор, че договарянията текат сега и обясниха, че ще могат да дават повече информация по-късно денем. До момента на издание на материала обаче екипът ни не получи повече елементи.

От обявата на Григорова излиза наяве, че чиновниците упорстват за нарастване на главните трудови хонорари с 20%, компенсацията при пенсиониране да е 10 или 15 заплати според от трудовия стаж, както и минималната работна заплата при работодателя да се дефинира на база минималната месечна работна заплата за страната, повишена с коефициент 1.30.

Когато договарянията се изчерпат, на служащите им остава стачката. А на жителите и товарите – да не могат да пътуват “, показва Григорова.

Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР