Служители на Кока-Кола ХБК България проведоха акция по залесяване, като

...
Служители на Кока-Кола ХБК България проведоха акция по залесяване, като
Коментари Харесай

Акция по залесяване в „Тракия”

Служители на Кока-Кола ХБК България организираха акция по залесяване, като засадиха 40 дървета явен в регион „ Тракия “ в Пловдив. Дърветата са подаяние от компанията, а засаждането им е в поддръжка на самодейността „ Засади дърво-създай живот ” на районния кмет Костадин Димитров за озеленяване на квартала.

Днешното залесяване се организира в пространството зад 247-ми блок в микрорайон А-12 и в него се включи заместник-кметът Пенчо Малинов, а специалистите от отдел „ Екология ” в районната администрация в „ Тракия ” и Оперативна програма „ Градини и паркове ”  помогнаха за сполучливото осъществяване на самодейността.

Акцията по залесяване е част от дългогодишната екологична и просветителна стратегия на Системата на Кока-Кола в България „ Моят зелен град “, която се организира за 16-та поредна година. Тя се реализира в поддръжка на световните задължения на Кока-Кола до 2030 година да реализира еквивалента на 100% събиране и преработване на всяка продадена от компанията бутилка или кен, както и до 2040 година да се трансформира във въглеродно неутрална компания.

Като част от предходните издания на самодейността, чиновници от Системата на Кока-Кола у нас съумяха да озеленят, почистят и облагородят редица местности, горски пространства и паркове в страната. Всяка година в границите на акцията се избират местоположения, в които трудът на доброволците е нужен и потребен в цялостната грижа за околната среда и способства за подобряването на екологичните условия и запаси в съответната околност. Само в последното издание на самодейността над 1000 чиновници на Кока-Кола и техните фамилии отстраниха от картата на България над 800 тона битови боклуци и над 650 тона разделно събрани боклуци. В предходните си доброволчески акциите съумяха да засадят над 7 декара гори, да съберат над 3000 чувала с боклуци от десетки местоположения в страната, да почистят над 30 км крайбрежни зони, да трансформират 10 спирки на градския превоз в София в контейнери за събиране на пластмаса и да поддържат доста други общественополезни начинания.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР