Служители на Deutsche Bank са нарушили регулаторните правила и вътрешните

...
Служители на Deutsche Bank са нарушили регулаторните правила и вътрешните
Коментари Харесай

Deutsche Bank е позволила данъчни измами, нарушавайки правилата си

Служители на Deutsche Bank са нарушили регулаторните правила и вътрешните политики на банката, с цел да дадат опция на клиенти да изтеглят милиони евро от дължими налози, сочи вътрешно следствие, обвързвано с присъединяване на банката в една от най-големите данъчни измами в Европа. Над 70 настоящи и някогашни чиновници на финансовата институция са проверявани от прокуратурата в Кьолн като част от по-широко следствие на дългогодишната скица за нелегално възобновяване на налози, оповестява Financial Times. Резултатите от вътрешната инспекция на банката, извършена от адвокатската адвокатска фирма Freshfields, са били споделени с прокуратурата и съставляват основна част от следствието против чиновниците на банката, настояват осведомени със случая.

Данъчната машинация, наречена cum-еx (от лат. " със-без " ), се прави оценка на милиарди долари и включва покупко-продажби с акции, осъществени преди и след изплащането на дял, с които държавните управления са били излъгани да възстановят налози, които в никакъв случай не са били платени. Банките и брокерите на скъпи бумаги бързо са търгували с акции със (cum) и без (ex) право на дял по метод, който им разрешава да скрият самоличността на действителния притежател. Това значи, че те могат да се договорят да продадат акциите на дадена компания преди изплащането на дивидента, само че по-късно да ги доставят след изплащането на дивидента. Тази тактичност дава опция и на двете страни да претендират за данъчни отстъпки от налога върху финансовите облаги, който е бил заплатен единствено един път, а бързата търговия сред другите страни може да сътвори усещане за многочислени притежатели, което води до огромни облаги.
Открития на вътрешното следствие
Разследването на Freshfield откри, че най-големият немски заемодател генерирал милиони евро под формата на такси, като умишлено е предоставял капиталови банкови услуги на клиенти, профилирани в cum-ex търговия. Банката е взела участие и в търговия с деривати, при която индиректно е употребила малки врати, оповестени за противозаконни.
Реклама
Сред разкритията, открити в следствието, е неналичието на надзор, който да подсигурява, че банкерите фактически съблюдават вътрешните политики на кредитора. Вместо да разчита на съответното звено да " управлява личните си действия ", Deutsche Bank " е трябвало да вкара системи, които да подсигуряват, че звеното търгува в границите на параметрите, избрани в утвържденията за покупко-продажби ", твърди адвокатската фирма. Тя също по този начин подлага на критика институцията, че е приела клиенти, които явно са се специализирали в cum-ex търговия и са взели огромни заеми от банката, с цел да финансират покупко-продажбите. Deutsche Bank също по този начин е предоставяла акции, употребявани в cum-ex покупко-продажбите, и е хеджирала тези интервенции, с цел да се отбрани против неочаквани съмнения на цените на фондовата борса.

В отчета също по този начин се споделя, че " висшите бизнес мениджъри са обсъждали проблемите с репутацията, свързани с даването на ливъридж на евентуални купувачи на cum-ex " и са стигнали до заключението, че " рисковете са допустими ". Тези висши банкери " изцяло са разбирали естеството на cum-ex търговията и са били наясно, че някои клиенти ще вземат участие непряко в такива покупко-продажби ". Освен това в отчета се споделя, че споразуменията за такси на банката с тези клиенти не са били съответно документирани.

Пред Financial Times Deutsche Bank съобщи, че " не е взела участие в cum-ex транзакции за своя сметка ", само че признава, че " е взела участие в cum-ex транзакции от клиенти ", в това число финансови услуги като финансиране на cum-ex транзакции. " Днес Deutsche Bank гледа доста сериозно на тези финансови действия и сътрудничи на следствията на управляващите в тази връзка ", декларират от банката.
Свързани публикации Новият проблем за имотния бранш в Китай - протест на ипотечните заеми 29 юли 2022, 06:07 Лихвите ще се подвигат. Кога, с какъв брой и какво да се прави 29 юли 2022, 06:05 Скандалът с DWS, или по какъв начин " грийнуошингът " вкара ESG фондовете в обсега на регулаторите 13 юли 2022, 10:30 Големите банки не престават стремително да финансират производството на нефт и газ 14 февруари 2022, 17:10 ЕЦБ предизвести европейските банки за рисковете от глобите против Русия 30 януари 2022, 13:15 Вижте още публикации Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията Моите публикации
Тема Банки и финанси
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР