Служители на ДАНС се намират в специализираната прокуратура, където по

...
Служители на ДАНС се намират в специализираната прокуратура, където по
Коментари Харесай

Рашков: Агенти на ДАНС се намират в спецпрокуратурата

Служители на ДАНС се намират в профилираната прокуратура, където по линия на директния контрол извършват инспекция на материали, които съдържат класифицирана информация. Това разгласи в изявление за служебният вицепремиер и вътрешен министър Бойко Рашков. Повод за неговите думи стана въпрос дали са правилни информациите, които се появиха в Българска национална телевизия и Би Ти Ви, че сътрудници на ДАНС са влезнали в три основни структури за битка с престъпността – Главна дирекция „ Организирана престъпност “, Главна дирекция „ Национална полиция “ и профилираната прокуратура и, че изземвали секретни документи, касаещи досъдебни производства и следствия. 

Според Рашков влизането на ДАНС в профилираната прокуратура било рутинна работа и нямало нищо чрезвичайно в това. Вътрешният министър разгласи, че е бил в националната полиция и въобще не е видял някакво влизане на ДАНС. Отделно от това имал среща с шефа на ГДБОП, който не му е споделил за някакви сътрудници на ДАНС в службата. Затова и той счита, че информацията за хора на Агенцията в Министерство на вътрешните работи не е вярна. Според Рашков било небивалица, че чиновници на ДАНС изземвали документи по следствия и с сходни тези някой, най-вероятно ГЕРБ целяла да внася ужас в страната. 

И досега няма никаква публична информация по случая с инспекцията на ДАНС, с изключение на казаното от Рашков. Всички опити да бъдат открити ръководители и представители на прокуратурата, в това число и на профилираното държавно обвиняване се оказаха напразни.

По време на изявлението за Свободна Европа, Рашков атакува прокуратурата и основния прокурор Иван Гешев като разгласи, че доближени до него чиновници на ГДБОП били образували на конвейр досъдебни производства. Отделно от това се привиквали такива хора като очевидци и те били незабавно превръщани в предпазени очевидци, евентуално против настоящето управление на Министерство на вътрешните работи. На Рашков му били известни два сходни случая, още не бил наясно кои тъкмо са те, само че се опитвали да се ориентират. Това е неуместно, като че ли управлението на Министерство на вътрешните работи ги заплашва тези хора, разгласи вътрешният министър.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР