Служители на британската компания Адвансд марин сървисиз откриха край бреговете

...
Служители на британската компания Адвансд марин сървисиз откриха край бреговете
Коментари Харесай

Британски изследователи откриха край Исландия сандък с 4 тона "нацистко злато"

Служители на английската компания " Адвансд марин сървисиз " откриха край крайбрежията на Исландия сандък със злато на потопен немски транспортен съд от началото на Втората международна война, написа в. " Сън ".

В сандъка, открит в пощенското помещение на товарния транспортен съд " Минден ", може да се намират до 4 тона злато, за което се счита, че е било откраднато от банки в Южна Америка. Компанията, която твърди, че находките принадлежат на разкрилия ги, желае да отнесе златото във Англия и е поискала от исландското държавно управление позволение да пробие дупка в корпуса на кораба и да вдигне сандъка на повърхността.

Очаква се исландски чиновници да дадат мнение чия благосъстоятелност е златото, което се намира в Атлантическия океан на 190 км (120 мили) югоизточно от Исландия.

Корабът " Минден " е потеглил от Бразилия на 6 септември 1939 година, дни след експлоадирането на Втората международна война. Смята се, че златото е било доставено от сътрудници на Banco Germanico, дъщерно поделение на Германската дрезденска банка. На 24 септември същата година корабът е видян от английските крайцери " Дънидин " и " Калипсо ".

По заповед на Адолф Хитлер капитанът на " Минден " го потапя, вместо да разреши товарът му да бъде иззет. Екипажът е избавен от кораба " Дънидин ", който го води в английска военна база.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР