Служители на Българска агенция по безопасност на храните и на

...
Служители на Българска агенция по безопасност на храните и на
Коментари Харесай

Служители на БАБХ и Агенцията по горите излизат на протест

Служители на Българска организация по сигурност на храните и на Изпълнителна организация по горите, членове на КТ „ Подкрепа “ и КНСБ, ще посрещнат народните представители в 8.30 ч. през днешния ден, като им дават настояванията си за структурна промяна в двете организации.

Това са прекачване на двете организации на директно послушание на Министерския съвет.

Приемане на актуализация на бюджета на БАБХ и ИАГ, който да подсигурява нарастване на работните заплати с най-малко 30%.

Приемане на актуализация на бюджета на БАБХ и ИАГ като част от бюджета на Министерския съвет.

Ние, работещите в Българска организация по сигурност на храните и Изпълнителна организация по горите, сме безпределно разочаровани за следващ път от незаинтересоваността на народните представители в Република България по отношение на нашите обективни претенции за структурни промени на двете организации и изваждането им действително от сферата на ръководство на Министерство на земеделието със съответният бюджет, който да подсигурява почтени заплати и условия на труд отговарящи на предоставените ни със закон контролни функционалности за запазване живота и здравето на българските жители, както и опазването и стабилно стопанисване и ръководство на горите на България. Вие демонстрирахте това, като не приехте в Kомисия по бюджет и финанси, извършена на 27 юни 2022 година, нашите претенции за:

1.Приемане на решение за структурни промени в двете организации - Българска организация по сигурност на храните и Изпълнителна организация по горите и прехвърлянето им на директно послушание на Министерския съвет действително с нужните законови и нормативни промени. Тези структурни промени бяха част от съдружното съглашение и не са осъществени към този миг, което се явява спънка за актуализация на бюджета на двете организации.

2.Приемане на актуализация на бюджета на БАБХ и ИАГ, който да подсигурява нарастване на работните заплати с най-малко 30 % на работещите в тях. Замразяването на работните заплати е нелогично деяние поради прогресиращата инфлация и намаляваща покупателна дарба в изискванията на икономическа рецесия. Ниските приходи довеждат до всеобщо овакантяване на качествени чиновници и в двете организации.

3.Приемане на актуализация на бюджета на БАБХ и ИАГ като част от бюджета на Министерския съвет, който да подсигурява качествено осъществяване на техните контролни функционалности и действия в размер на:

-БАБХ – 145 703 742 лева

-ИАГ – 42 058 600 лева

Заявяваме, че сме подготвени да отстояваме нашите претенции с всички разрешени ни от закона средства, в това число митинги и протестни дейности.

Надяваме се, че всички Вие ще деянията държавническо държание и ще удовлетворите нашите претенции с приемането на актуализацията на бюджета на Република България за 2022 година Ние ще бъдем до Вас и ще следим Вашата работа считано от 29 юни 2022 година, декларират протестиращите от НФ “ Земеделие и горско стопанство “ на КТ „ Подкрепа “, Федерация на самостоятелните синдикати от земеделието, Федерацията на синдикалните организации от горското стопанство и дървопреработващата индустрия.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР