Служители на авиокомпания потърсиха съдействието на омбудсмана Мая Манолова за

...
Служители на авиокомпания потърсиха съдействието на омбудсмана Мая Манолова за
Коментари Харесай

Служители се оплакаха на омбудсмана за неизплатени заплати

Служители на самолетна компания потърсиха съдействието на омбудсмана Мая Манолова за неизплатени заплати и компенсации.

Те упорстват и за ускорение на процедурата за разкриване на делото по неплатежоспособност на комерсиалното сдружение, с цел да могат да получат възнагражденията си от Фонд " Гарантирани вземания на служащите и чиновниците ".

Това стана ясно през днешния ден на среща с публичния бранител и чиновниците от самолетната компания.

Хората са обезпокоени, че делото за неплатежоспособност към банкрутиралата самолетна компания е отлагано към този момент 6 пъти от Софийски градски съд.

Бивша служителка се възмущава, че до момента в който тръгне делото някогашният им шеф прехвърлял активите си към друга самолетна компания и добавя, че това не се случва за първи път.

Според чиновниците някогашният им шеф Денис Бареков е " неоткриваем " за българските институции и те действително нямат никаква гаранция, че делото ще започва.

По думите им остава по-малко от година до приключване на 3-годишния период за приемане на заплатите им, с цел да могат те да предявят искане към Фонда.

Манолова даде обещание да се срещне с ръководителя на Софийския градски съд Десислава Попколева, с цел да я осведоми, че това не е изолиран случай и че в институцията постъпват сигнали на жителите за закъснение на делата по неплатежоспособност.

В резултат на това чиновниците могат да изтърван периода за подаване през Национален осигурителен институт на искова молба към Фонд " Гарантирани вземания на служащите и чиновниците ".

Миналата седмица в институцията омбудсманът се срещна и със чиновници на " Макс Телеком " ООД, които също я сигнализираха за този сериозен проблем , поради което не могат да се възползват от законодателните промени за приемане на отговорностите от Фонда.

Омбудсманът организира диалог с изпълнителния шеф на Национална агенция за приходите Галя Димитрова и контракти институциите взаимно да координират дейностите си за разрешаване на заплетени проблеми от този темперамент.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР