Служител на реда е заподозрян за побой край Перник. Съмненията

...
Служител на реда е заподозрян за побой край Перник. Съмненията
Коментари Харесай

Разследват жандармерист за побой край Перник

Служител на реда е обвинен за побой край Перник. Съмненията са, че жандармерист от града е взел участие в сборичкване поради 300 лв.. Потърпевшите изпратиха до NOVA и фрагменти, документирали нападението. Те бяха публикувани и в интернет.
„ Пътувахме от Перник към София. Бяхме засечени два пъти от служителя на реда Ради Раденков. Отбихме и той слезе от колата със брачната половинка си. Свалиха ни от автомобила. Спомням си, че бях на земята. Жена му ми дърпаше телефона от ръцете. Приятелят ми беше ритан от Раденков. Става въпрос за 300 лева Преди 6 месеца моят другар закупува мотор от въпросния човек. Даде му парите, трансферираха го при нотариус, само че Раденков му споделил, че дължи още 300 лева без пояснения за какво. По документи приятелят ми не дължи нищо”, описа пострадалата Моника Симова.
„ Доколкото знам те са другари. Към оня миг се е дължала някаква сума пари. Дали е издължена и по кое време, не знам. Не бих споделил, че това е закононарушение от общ темперамент. Става въпрос за леки телесни повреди. Дали е жандармерист, служител на реда или елементарен жител, в случай че е работил при неизбежна защита, не може да носи наказателна отговорност”, разяснява Божидар Терзийски, юристът на Раденков.

По думите му записът, публикуван в обществените мрежи, е изрязан. „ Г-н Раденков съобщи, че е бил изнудван за пари, с цел да не излиза този клип в интернет”, добави той.
Моника отхвърли приятелят й - Владислав, да е вадил оръжие против служителя на реда.
„ Случаят е от 27 октомври. Сигнал е подаден на телефон 112 към 16.00 ч.. Установени са участниците и са предизвестени. Около 17.30 ч. пострадалите са отишли във Второ районно ръководство и са пуснали жалба”, сподели Венцислав Алексов, районен представител на Министерство на вътрешните работи - Перник.
Разследването по случая продължава.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР