Служител на НАП е заловен в центъра на София в

...
Служител на НАП е заловен в центъра на София в
Коментари Харесай

Хванаха служител на НАП с подкуп от 15 000 лева в центъра на София

Служител на Национална агенция за приходите е хванат в центъра на София сега на приемане на рушвет от 15 хиляди лв., заяви на брифинг административният началник на Софийска градска прокуратура Емилия Русинова, съобщи кореспондент на Novini.bg.

Образувано е досъдебно произвеждане против служителя, който е специалист в отдел „ Ревизии “.

До тук се е стигнало откакто е осъществена проверка на комерсиално сдружение, на което е било обявено за несъответствия от 800 хиляди лева в инспекционен акт.

Експертът на Национална агенция за приходите и шефът на сдружението са се срещнали в центъра на София на паркинг, след което са провели друга среща в бар на хотел. На първата среща чиновниците на Национална агенция за приходите е съобщил на шефа, че са открили недакларирани суми, а дни по-късно арестуваното лице е позвънило на шефа на сдружението и е поискало нова среща.
Служителят на Национална агенция за приходите предложил да бъде направен инспекционен акт против сумата от 45 000 лева, като шефът е бил известен, че даже му е направена отстъпка.
Вчерашната среща е била предхождана от друга, която се е състояла в Панчарево, защото служителят на Национална агенция за приходите е бил в отпуск и не му е било комфортно да пристигна до София.

Арестуваният чиновник през 2015 година е бил отстраняван от Национална агенция за приходите поради закононарушения от общ темперамент, само че по-късно е бил възобновен на работа

Предстои разбор на доказателствата и да му бъде поискана мярка за неотклонение.

На брифингът шефът на ГДБОП Ивайло Спиридонов разяснява акцията на италианските управляващи, при която са задържани на яхта двама български жители. Той осведоми, че единият е бил арестуван и преди за шофиране с алкохол.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР