Служител на мюфтийството в турския град Чукурова е бил арестуван,

...
Служител на мюфтийството в турския град Чукурова е бил арестуван,
Коментари Харесай

Майтап за коронавируса, пратен до 10 000 в Турция, свърши с арест

Служител на мюфтийството в турския град Чукурова е бил задържан, откакто изпратил на 10 хиляди души погрешно известие за инфектирано с ковид лице, оповестява турската частна телевизия НТВ.

В разпратеното известие се показва, че резултатите от направените на лицето лабораторни проучвания са позитивни и то би трябвало да се яви в градската болница в Адана при избран доктор. От същия номер по-късно било разпратено друго известие, в което се показва, че предходният есемес е неверен и се изрича опрощение, предава Българска телеграфна агенция.

Закопчаха студент от Бангладеш в Пловдив за подправени вести за ковид

Валийството в Адана е подхванало инспекция във връзка със известието, при която било открито, че изложеното в текста е погрешно, а упоменатият доктор - фиктивен.

Разпространилото известието лице, чиновник на мюфтийството в Чукурова с букви А.Т., е било арестувано за "предизвикване на паника, боязън и суматоха измежду хората ".

В показанията си пред служителите на реда А.Т. обяснил, че желал да се пошегува със собствен сътрудник, само че несъзнателно разпратил текста до повече хора.

Novini.bg ви дава опция да следите настоящите данни за смъртоносния китайски ковид в действително време:



Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР