Служител на Министерството на младежта и спорта е задържан за

...
Служител на Министерството на младежта и спорта е задържан за
Коментари Харесай

Прокуратурата: Подкупът, заради който бе задържан служител от ММС, бил за шеф на спортна федерация

Служител на Министерството на младежта и спорта е арестуван за корупция през днешния ден по обяд при акция на Софийската градска прокуратура и Антикорупционната комисия.

От Софийска градска прокуратура потвърдиха за ареста и оповестиха, че по случая е формирано досъдебно произвеждане след сигнал за рушвет, подаден в Комисията за противопоставяне на корупцията.

 

" Всичко е в развой на определяне. Подкупът е пожелан от началник на спортна федерация за да се отпусне 1 милион и 200 хиляди за европейско състезание и да не бъдат спирани по-нататъчни финанасирания на съответната федерация по спорта ", каза на брифинг заместник-градският прокурор и представител на Софийска градска прокуратура Христо Кръстев.


Предстоят разпити и регулиране на сумата, която вероятно е била предопределена за рушвет.

На въпрос дали става за Европейското състезание по повдигане на тежести, от прокуратурата показаха: " Не можем да потвърдим, не следим европейските шампионати по кое време са в България. Не можем и да отречем. Едното лице е арестувано за 24 часа, има възможност и други лица да бъдат арестувани за 24 часа ". Според Българска национална телевизия става дума за федерацията по повдигане на тежести.

Задържаният е бил заловен със сумата от 62 000 лева

От министерството оповестиха, че оказват цялостно подпомагане на Софийска градска прокуратура и на Комисията за противопоставяне на корупцията. " Задържаното лице е на експертна служба в дирекция на ММС и няма никакви управителни функционалности ", прибавят оттова.

 

Според Българска национална телевизия задържаният е работил като специалист в Дирекция " Финансиране " на министерството. Той е арестуван със сумата от 62 000 лева

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР