Служител на Изпълнителна агенция Автомобилна администрация е задържан за корупция

...
Служител на Изпълнителна агенция Автомобилна администрация е задържан за корупция
Коментари Харесай

Как е действала корупционната схема за шофьорски книжки?


Служител на Изпълнителна организация " Автомобилна администрация " е арестуван за корупция с. Заедно с него е задържан и служащ на автошкола в Кърджали.

“Ние имаме построена система за мониторинг. При осъществения мониторинг на районния шеф са видяни пропуски в провеждането на теоретическия изпит ”, сподели шефът на държавната автомобилна администрация Антон Ставрев.

Той акцентира, че рамката за засичане на мобилни устройства е издала сигнал, само че служителят не е направил инспекция.

Ставрев изясни, че сега тече дисциплинарна процедура по отстраняването на служителя.

Разпитани са осем души, които са изкарали шофьорски книжки. Те са удостоверили, че са взели участие в тази корупционна скица.

Преди дни се организира акция на ГДБОП, при която бяха арестувани двама души, като единият е чиновник на кърджалийското звено на Изпълнителна организация „ Автомобилна администрация “.

" Дава им се риза, която е авансово оборудвана, с цел да могат, когато влязат на изпита да им се диктува съответно по какъв начин тъкмо да си решат листовките ", сподели гл. инсп. Радослав Узунов към Икономическа полиция на ОД на МВР- Кърджали.

Прокуратурата още не е повдигнала обвиняване на изпитващия Здравко Каракехайов, за който има данни, че е взел участие в корупционната скица.

Той съобщи пред bTV, че се усеща афектиран от цялата тази обстановка и отхвърля са е давал авансово оборудвана риза с устройства вътре на хора, които са се явявали на изпит.

Каракехайов добави, че може да е позволил административна неточност.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР