Служебното правителство прие на днешното си заседания доклад за изпълнението

...
Служебното правителство прие на днешното си заседания доклад за изпълнението
Коментари Харесай

Все още не сме изпълнили 70 мерки, които трябва да приложим заради членството в ЕС

Служебното държавно управление одобри на днешното си съвещания отчет за осъществяването на Плана за деяние за 2022 година с ограниченията, произлизащи от участието на България в Европейския съюз , към 30 септември 2022 година.

От отчета излиза наяве, че общо 182 ограничения към 30 септември 2022 година са изпълнени 112 ограничения. Неизпълнените ограничения са 70 , което съставлява 38.5% несъблюдение, оповестиха от пресцентъра на Министерския съвет.

12 законопроекта по отношение на ограниченията са били импортирани за разглеждане в 47-то Народно заседание, само че не са били признати до неговото разформироване. От тях 5 още веднъж са признати от Министерския съвет по времето на служебното държавно управление и ще бъдат импортирани в 48-то Народното събрание незабавно след неговото конституиране.
 Партиите още търсят първия всред равните в духа на Конституцията
Партиите още търсят първия всред равните в духа на Конституцията

След три часа председателски съвет се разбрали да не си подвикват и да се почитат

Към 30 септември 2022 година, общо 42 ограничения от Плана за 2022 година са свързани с 37 стартирали процедури по член 258 от Договора за действието на Европейския съюз за несъблюдение на отговорностите , произлизащи от правото на Европейски Съюз. От тези 42 ограничения, 40 са неизпълнени към 30 септември, а по 2 към момента не е настъпил срокът за осъществяване.

В Приложение № 2 към отчета са посочени 16 наставления на Европейския съюз в региона на Вътрешния пазар (Single Market Scoreboard) със период за въвеждане до края на месец ноември 2022 година, като на 13 от тях срокът за въвеждане е бил до 31 май 2022 година

От Министерски съвет показват, че трябва да се положат дейни старания за вземането на нужните политически решения при осъществяване на уговорките на страната и да продължи засиленият настоящ мониторинг в границите на координационния механизъм по въпросите на Европейски Съюз на заложените междинни периоди за осъществяване на ограниченията в Плана за деяние за 2022 година
 Екоминистърът сюрпризиран от наказателните процедури против България
Екоминистърът сюрпризиран от наказателните процедури против България

Мисията невъзможна пред Министерство на околната среда и водите, счита Карамфилова
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР