Служебното правителство отпусна 1 991 433 лв. по бюджетите на

...
Служебното правителство отпусна 1 991 433 лв. по бюджетите на
Коментари Харесай

Служебното правителство отпусна почти 2 милиона лева допълнително за образование

Служебното държавно управление отпусна 1 991 433 лева по бюджетите на общините за 2022 година за обезпечаване на действия по четири национални стратегии за развиване на образованието. Това осведомят от Министерството на образованието и науката в своята фейсбук страница.

Средства са отпуснати по програмата “Мотивирани учители и подготовка ” за образование на новоназначени учители и за подготовка на педагогичен експерти за включването им в образователно-възпитателния развой в учебни заведения, в които доминират деца от уязвими групи. Националната стратегия " Мотивирани учители " финансира подготовката на педагози от 2019 година Целта ѝ е да се преодолеят кадровите дефицити в просветителната система, където се търсят квалифицирани учители най-вече по естествени науки, британски език, осведомителни технологии, начални учители, ресурсни учители.

Предвидени са пари и за финансиране на партньорства сред български учебни заведения и неделни учебни заведения зад граница в границите на Национален парк “Роден език и просвета зад граница ”, както и за профилактика на педагогическите експерти и за рехабилитация. За поддръжка на просветителните посредници и обществените служащи се дават 1 863 726 лева

Допълнителни средства в размер на 79 572 лева са предопределени за финансиране на институции, които са включени в обновените описи на предпазени детски градини и учебни заведения. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР