Служебното правителство одобри законопроект, с който окончателно се закрива Държавно

...
Служебното правителство одобри законопроект, с който окончателно се закрива Държавно
Коментари Харесай

Неслучилите се държавни бензиностанции отиват в историята

Служебното държавно управление утвърди законопроект, с който дефинитивно се закрива Държавно дружество " Държавна петролна компания ". Това става през промени в Закона за държавните запаси и военновременните ресурси.

Идеята за държавни бензиностанции се появи през 2020 година Тогавашният финансов министър Владислав Горанов изясни, че по този начин в началото посредством 100 обекта в страната ще се усъвършенства конкуренцията на пазара. Това по този начин и не се случи, като спорове сред управлението на компанията и нефтобазите на държавния запас на процедура блокираха работата на сдружението - чиито чиновници в това време получаваха заплати.
 Законопроектът е подготвен: Планират 100 държавни бензиностанции в страната
Законопроектът е подготвен: Планират 100 държавни бензиностанции в страната

Това ще бъде първичният им брой, стана ясно на конференция в Министерски съвет

Така и не беше дадена изясненост по какъв начин тъкмо ще действат комерсиалните обекти и къде ще се намират те, като още при започване на предходната година ръководещото по това време държавно управление разгласи, че ще закрие компанията. Това по този начин и не се случи.

Сега в известието на Министерския съвет се отбелязва, че от самото начало не е било правено нужното за насърчаване на експертния и стопански капацитет на държавната петролна компания и по този начин няма по какъв начин то да бъде конкурентно на пазара у нас.
 Колко ще коства построяването на 100 държавни бензиностанции?
Колко ще коства построяването на 100 държавни бензиностанции?

И може ли това да докара до по-ниски цени на горивата?

" От анализите излиза наяве още, че проектите държавна компания да построява и оперира бензиностанции са голословни от икономическа позиция и не са в отбрана на държавния и публичен интерес ", пишат още от Министерски съвет.

Дали Държавната петролна компания най-сетне ще заеме полагащото ѝ се място в историята на гръмко оповестените и по-късно неслучили се стопански начинания на българските политици зависи от идващото Народно заседание, което би трябвало да гласоподава проектозакона.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР