Служебното правителство не прати документа в БрюкселСпоред последни обещания документът

...
Служебното правителство не прати документа в БрюкселСпоред последни обещания документът
Коментари Харесай

Оставаме без аванс по Плана за възстановяване

Служебното държавно управление не прати документа в Брюксел
Според последни обещания документът ще бъде импортиран в Брюксел до 15 октомври

Авансовото заплащане е 13%

Страната ни няма да получи нито лев до края на годината от предплатеното заплащане по Плана за възобновяване. Причината е, че документът към момента не е изпратен от служебното държавно управление в Брюксел.

България и Нидерландия са единствените страни в Европейски Съюз, които не са внесли своите проектопланове в Брюксел. Срокът бе до 30 септември и в този момент на процедура няма софтуерно време за утвърждението му в границите на тази година.

Според регламента, Комисията има два месеца за оценка, а Съветът още един, с цел да вземе решение за сходство на проекта. След това в двумесечен период, се прави предплатеното заплащане от 13% от цялата стойност на включените в проекта промени и планове.

Опит да се внесе Планът не беше изработен и от 46-ия парламент, макар апелите това да се случи. Въпреки, че служебните министри не дадоха зелена светлина на проекта, Асен Василев реши да вкара в актуализацията на бюджета точно от неполучените средства, които по всичко проличава скоро няма да дойдат у нас.

Сега последното заричане на служебния кабинет е документът да бъде в Брюксел до 15 октомври. Но до момента в който това не се случи, Планът на нашата страна остава на трупчета.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР