Служебното правителство на президента Румен Радев готви да въведе московски

...
Служебното правителство на президента Румен Радев готви да въведе московски
Коментари Харесай

Правителството готви да въведе московски вариант на ограниченията

Служебното държавно управление на президента Румен Радев готви да вкара московски вид – хората над 60 години да не напущат домовете си в продължение на една седмица. Това разгласи по Нова ТВ заместител здравния министър доктор Александър Златанов. Той непосредствено предизвести от екрана, че думите му да бъдат възприети от възрастните като предизвестие – или неотложно да се имунизират, или остават у дома. Златанов изясни, че към момента не са създали схеми, по какъв начин тези хора ще бъдат снабдявани с храни от първа нужда. Според него обаче идната стъпка била вечерен час след 20 часа за всички, които не са имунизирани, а крайната мярка, която също не е изключена е въвеждане на цялостен локдаун. До тази глоба ще се стигне в случай че на ден броят на инфектираните доближи над 9000 души. Ако вирусът се популяризира с тези темпове, това може да се случи още идващите дни.

Заместник министърът разгласи, че в отделенията за коронавирус сега има единствено 92 свободни места за цялата страна, само че разчитали да се задействат и европейски спогодби, съгласно които болните да бъдат одобрявани в лечебни заведения на прилежащи страни. Златанов се застрахова, че този вид може да сработи единствено, в случай че съседите имат опция да одобряват непознати пациенти. За в този момент само Гърция можела да откликне на подобен зов за помощ. В здравното министерство облаче към момента не били изяснили механизма, по какъв начин това ще се случи.

Заместникът на Стойчо Кацаров предизвести, че бъдещите депутати би трябвало да бъдат допускани в новия парламент единствено със зелен документ. Според него ограниченията, които ползва власт са изцяло навременни и няма съображение за суматоха.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР