Служебното правителство можеше да продаде газа от 7-те американски танкера

...
Служебното правителство можеше да продаде газа от 7-те американски танкера
Коментари Харесай

Мартин Димитров: Отказът на танкерите с газ е голям гаф, трябваше да ги купят и поне да ги продадат с печалба

Служебното държавно управление можеше да продаде газа от 7-те американски танкера и да завоюва доста, огромен гаф е, че не го направи. Това разяснява досегашният народен представител от Демократична България Мартин Димитров в изявление за Нова нюз, съобщи " 24 часа ". " Когато хората, които би трябвало да решат казуса с газа, приказват в женски жанр за него, а не за мъжки, стартирам да се тормозя ", добави той.

" Трябваше да ги купят, в най-лошият случай можеше да ги продадат с голяма облага ", разяснява икономистът. Бе безапелационен, че слотове за разтоварването и втечняването му има, обратно на изказванията на служебния енергиен министър.

Просто нито служебната власт, нито президентът Румен Радев са си създали труда на най-високо равнище да беседват с турските и гръцките управляващи, съобщи Димитров.

В такава комплицирана интернационална обстановка се обажда президентът на президента, министър председателят - на премиера. Но те поддържат такива контакти не на Запад, а на Изток, заключи той.

Огромна неточност със съответните последици и цена е, че служебният кабинет потегли към Москва. Ако Москва не ограничаваше преднамерено количествата и не спираше доставките, през днешния ден нямаше да я има тази рецесия. И тя стартира да го прави още преди да нахлуе в Украйна, напомни Димитров. Нерационално звучи да споделяме, че нямаме различен избор, с изключение на да тичаме при този, който е отговорен за високите цени.

Разписаното в контракта с " Газпром " до края на годината не е обезпечено, цената на газа зависи от настоящата борсова цена, а тя всеки ден се подвига точно тъй като Москва лимитира преднамерено доставките. Затова е голяма неточност, че не купихме 7-те танкера с американски газ. Тяхната цена зависи единствено от борсата зад океана, която не е подвластна от Москва, изясни още политикът.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР