Служебният вицепремиер и социален министър Гълъб Донев очаква анализ ,

...
Служебният вицепремиер и социален министър Гълъб Донев очаква анализ ,
Коментари Харесай

Гълъб Донев взема важно решение за пенсионерите

Служебният вицепремиер и обществен министър Гълъб Донев чака разбор, след който да се реши, дали ще продължи изплащането на пенсионерските добавки от 50 лв. и ограниченията за опазване на заетостта. Това стана ясно по време на церемонията по предаването на властта в общественото министерство.



" Ще има целеустременост на обществените заплащания, обществената протекция с мисъл за жителите и за бизнеса - да бъдат преодолени следствията от пандемията от Covid-19 ", сподели Донев.



Оставям министерството в положително положение, увери го досегашният министър на труда и обществената политика Деница Сачева, която съобщи директория с документи на Гълъб Донев. Те включват цялостна информация за всички публични поръчки в министерството. Сачева сподели, че Гълъб Донев е добър експерт, прочут в системата.



„ Вярвам, че ще се оправи и се надявам, че няма да се поддаде на реваншистки настроения и на натиска на улицата “, съобщи тя и му пожела триумф и на добър час.

Самият длъжностен министър съобщи, че главният приоритет, който ще следва в своята работа, ще бъде да се възвърне заетостта, изключително след Коронавирус пандемията.



„ Повишаване качеството на работната мощ, в това число и посредством придобиване на нови умения, тъй че безработните лица и тези, които са дълготрайно безработни да могат по-бързо да намерят работа на пазара на труда “, посочи той.



Донев съобщи, че това, което е направено добре и работи, ще продължи да се ползва. Онова, което има потребност от промяна, ще бъдат поправено, тъй че да може българските жители да получат най-хубавата отбрана и поддръжка.

„ Надявам се и ще покажа в своята работа, че ще работя честно, транспарантно и професионално “, добави той.

Деница Сачева уточни, че всички ограничения, които са за хората и за бизнеса са обезпечени с касовите заплащания до края на месец юни.

„ Това са всички ограничения „ 60/40 “, „ 80/20 “, „ 75/0 “. Мярката, която е обвързвана с родители, които би трябвало да гледат децата си, до момента в който те учат онлайн, също е обезпечена със средства до края на образователната година. Разбира се, занапред следва служебното държавно управление да вземе своето решение по какъв начин ще продължи тези ограничения. Особено значимо е това за туристическия бизнес, тъй като в разгара на туристическия сезон ще има потребност от спомагателна поддръжка точно този бранш, както и секторът на превоза, които бяха предпочитано подкрепяни с мярката 80/20 “, уточни Сачева.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР