Служебният регионален министър арх. Виолета Комитова си тръгва и не

...
Служебният регионален министър арх. Виолета Комитова си тръгва и не
Коментари Харесай

Комитова си тръгва и не знае за какво протестират Автомагистрали - Черно море

Служебният районен министър арх. Виолета Комитова си потегля и не знае за какво частна компания като " Автомагистрали - Черно море " излиза на митинг пред районното министерство. Пред публицисти в коридорите на Народното събрание Комитова съобщи, че този проблем ще остане да се взема решение за вбъдеще от новия районен министър.

Комитова уточни, че няма покана от страна на " Продължаваме промяната " да остане постоянен районен министър. Тя ще съобщи щафетата на новия районен министър и с достолепие да се отдръпна от работата, която изпълнявала през последните месеци.

На въпрос на News.bg каква оценка си слага за работата си като длъжностен районен министър, Комитова означи, че не може да си дава оценки, само че счита, че с някои въпроси се е справила, само че с други не е съумяла. Оценката ми я дава обществото, сподели още тя.

Иначе за митинга на " Автомагистрали " Черно море, Комитова изясни, че това е частна компания, работила по правата " Чирпан - Стара Загора ", имали контракт от януари месец тази година, градежът завършил юли месец. Комитова посочи, че компанията е част от група от 10 компании, сключила контракт на обща стойност 207 млн. лева за ремонта на правата на Автомагистрала " Тракия ". Тези средства не били обезпечени в бюджета на АПИ и за това не им били изплатени всичките суми. " Те имат контракт с държавната компания " Автомагистрали ", а от едната страна на контракта стои подписа на господин Стоян Беличев, който е сключил десетте контракта за тази права, не знам какво ще търсят от районното министерство ", разяснява Виолета Комитова.

Припомняме, митингите на пътните строители напролет и лятото на тази година започнаха точно от двете компании " Автомагистрали - Черно море " и ИСА, които си желаеха парите за градежа на правата Чирпан - Стара Загора. Тогава от Министерство на регионалното развитие признаха, че има неизплатени суми, като оповестиха проект за погасяването им. Виолета Комитова обаче изрече мнение, че тези две компании по никакъв метод не са свързани с другите, и по-масови митинги, които се състояха в центъра на София, в които се включиха пътностроителни компании, действително неизвършвали активност, само че взимали крупни задатъци за бъдещо строителство.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР