Служебният премиер и министър на външните работи Димитър Главчев заминава

...
Служебният премиер и министър на външните работи Димитър Главчев заминава
Коментари Харесай

Главчев потвърждава на среща на Съвета на ОИСР стремежа ни към пълноправно членство

Служебният министър председател и министър на външните работи Димитър Главчев отпътува през днешния ден за Париж, където ще взе участие в среща на Съвета на Организацията за икономическо съдействие и развиване (ОИСР) на равнище министри. Главчев ще направи изявление в първото пленарно съвещание, оповестиха от пресцентъра на Министерския съвет (МС). На форума ще се разискват постигането на устойчива, приобщаваща стопанска система и създаването на политики за справяне с общите провокации.

От Министерски съвет акцентират, че присъединяване на Димитър Главчев във форума удостоверява, че пълноправното участие в Организацията за икономическо сътрудничество и раз продължава да измежду главните външнополитически цели на страната ни и се употребява с необятна политическа поддръжка, без да се въздейства от протичащото се във вътрешно политически проект.

От Министерския съвет означават, че сега в Организацията за икономическо сътрудничество и раз членуват 38 страни, измежду които са най-развитите стопански системи от Европа, Северна Америка, Южна Америка и Азия, съставляващи 70% от световното произвеждане и търговия, 90% от директните задгранични вложения в световен проект и 45% от международния БВП.

Срещата на Съвета на Организацията за икономическо сътрудничество и раз на равнище министри е управлявана от Япония, със заместник-председатели Мексико и Нидерландия. Тя е под надпис: " Съвместно основаване на потока на смяната: водене на световни полемики с справедливи и надеждни подходи към резистентен и приобщаващ напредък ". Форумът дава опция за присъединяване в полемики на високо равнище по въпроси от решаващо значение за интернационалната общественост.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР