Служебният премиер Гълъб Донев разкритикува начина на тълкуване на Фалит

...
Служебният премиер Гълъб Донев разкритикува начина на тълкуване на Фалит
Коментари Харесай

Служебната власт не създавала паника, само биела камбаната за политиците

Служебният министър председател Гълъб Донев разкритикува метода на пояснение на

" Фалит на страната е по-скоро заглавие, което излезе в медиите. В отчета на никое място не се загатва такова нещо. Точно противоположното - финансите на страната са постоянни, с помощта на ръководството на служебното държавно управление ", посочи той пред Нова телевизия.

Донев изясни, че става въпрос за естествен отчет, който следва бюджетната процедура всяка година, и в него няма нищо притеснително.

Премиерът увери, че положението на финансите на страната е устойчиво и няма заплаха нито за валутния ръб, нито приходите и пенсиите да не се изплащат.
 Финансовото министерство разгласява ограниченията си за стабилизиране на хазната за разискване
Финансовото министерство разгласява ограниченията си за стабилизиране на хазната за разискване

11,2 милиарда лева за помощи, обезщетения и от понижени налози регистрира МФ за 2 години

Той акцентира, че няма риск да изпаднем в дългова рецесия, тъй като служебното държавно управление прави всичко допустимо - покачва събираемостта, която за януари и февруари по негови думи е с над 1,3 милиарда лв. повече от тази на постоянното държавно управление.

Премиерът съобщи, че с препоръчаните от служебното държавно управление ограничения в бюджета ще влязат към 6 милиарда лв., които да покрият свръхдефицита, получен от " неправилните политики, признати от партиите в 47-ото и 48-ото Народно заседание ".

По мотив апелите за оставка на финансовия министър Росица Велкова, Донев отсече, че това не е въпрос, който стои на дневен ред. Според него тя е експерт, който доста добре води финансите на страната.

" Служебното държавно управление няма да се меси в предизборната акция. Където има проблем обаче, няма да го заличим. Няма да поносим неистини, които се хвърлят в общественото пространство ", безапелационен бе Донев.
 Йотова: Служебният кабинет не желае да ограби парите на хората
Йотова: Служебният кабинет не желае да ограби парите на хората

При " Донев 2 " и Росица Велкова няма да се стигне до банкрут на страната и нови задължения, увери тя

Той увери, че нито за минута не се е отклонявал от уговорката да пази правата на българските жители.

Стабилният стопански тренд, интернационалното самопризнание и престижът на България се дължат на служебното държавно управление , посочи министър председателят.

Относно Донев означи, че след ограниченията на кабинета му разговорът с всички участници в процеса е довел до наклонност да има трайни промоции на питателните артикули от първа нужда.

По негови думи сега акциите и промоциите са на доста повече артикули в магазините, а понижението на цените е към 25-28%.

Донев регистрира и последователно понижаване на инфлацията.
 Държавата не е банкрутирала, успокоява финансовият министър
Държавата не е банкрутирала, успокоява финансовият министър

При недостиг от 3% нямало да влезем в дългова спирала
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР