Кораб, превозващ над 5 тона хуманитарна помощ, предназначена за Ивицата

...
Кораб, превозващ над 5 тона хуманитарна помощ, предназначена за Ивицата
Коментари Харесай

Кораб с 5 тона помощи за Газа потегли от Турция

Кораб, пренасящ над 5 тона филантропична помощ, предопределена за Ивицата Газа, отплава от Южна Турция в неделя за палестинския анклав , оповестява Анадолската организация.

Пратката включва хранителни артикули, детски артикули, спални чували и други от първа нужда.

Те са натоварени на кораба в интернационалното пристанище Мерсин под управлението на Турския Червен полумесец.

По време на церемонията за прощаване с " 11-ия транспортен съд на положителното ", заместник-председателят Рамазан Сайгили сподели, че организацията ще изпрати различен транспортен съд в Газа в бъдеще.

" Изпращаме най-големия по тонаж транспортен съд, с който в миналото сме плавали. Операцията на Турция за оказване на помощ ще продължи, до момента в който последният гражданин на Газа се върне в дома си и откри мир ", добави Сайгили.
 Кораби с филантропична помощ за Газа са блокирани в Турция
Кораби с филантропична помощ за Газа са блокирани в Турция

Формалният мотив са флагове

Очаква се корабът да бъде в морето към два дни , до момента в който отплава към египетското пристанище Ал Ариш, от което наличието му ще бъде трансферирано в Газа.

Припомняме, че Това беше оповестено от турското министерство на търговията в платформата X в четвъртък вечерта. Мерките ще се ползват прецизно, до момента в който Израел не разреши непрестанен поток от филантропична помощ към палестинския анклав.

Решението в допълнение изостри така и така високото напрежение сред двете страни. В началото на април на някои артикули, търгувани с Израел. Турският президент Реджеп Ердоган неведнъж и остро подлага на критика израелската военна интервенция в линията Газа и. От своя страна помощ за Газа по въздух.

Израел предприе военна атака в линията Газа като възмездие за трансгранична офанзива, водена от Хамас, която умъртви към 1200 души.

Близо 34 700 палестинци са били убити от този момент в Газа , по-голямата част от които са били дами и деца, а 78 000 други са ранени, съгласно палестинските здравни управляващи.
 Турция поддържа делото за геноцид против Израел в Газа
Турция поддържа делото за геноцид против Израел в Газа

Министерски съвет подреди на Израел през януари да се въздържа от всевъзможни дейности

Близо седем месеца след израелската война големи елементи от Газа са в руини , а 85% от популацията на анклава е вътрешно разселено  на фона на осакатяваща обсада на храна, чиста вода и медикаменти, съгласно Организация на обединените нации.

Израел е упрекнат в геноцид в Международния съд
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР