Служебният премиер Гълъб Донев проведе среща с изпълнителния заместник-председател на

...
Служебният премиер Гълъб Донев проведе среща с изпълнителния заместник-председател на
Коментари Харесай

Домбровскис: Единственият проблем пред България за влизане в Еврозоната е инфлацията

Служебният министър председател Гълъб Донев организира среща с изпълнителния заместник-председател на Европейска комисия, отговарящ за стопанската система в полза на хората Валдис Домбровскис. На конференция в Министерския съвет министър-председателят посочи, че двамата са разискали значими въпроси, свързани с пътя на България за участие в еврозоната.

" Нашият фокус беше върху присъединението на България към еврозоната. Искам да подчертая, че Европейска комисия ще продължи да поддържа работата на държавното управление и да работи тясно с българските управляващи, с цел да подсигурява, че тази работа ще докара до триумф и България ще може да влезе в еврозоната ”, уточни Валдис Домбровскис.

Домбровскис още веднъж изрази вяра, че страната ни ще успее да влезе в еврозоната от 1 януари 2025 година, както първо обяви в ефира на NOVA.  " Междувременно, България ще би трябвало да отговори на всички критерии от Маастрихт, освен за инфлацията. Трябва да се изпълнят уговорките, свързани с интервала след ERM II ”, добави той.

" Забавянето не би трябвало да обезкуражава България. Еврото носи изгоди за стопанската система и за жителите. По този метод страната ще попадне в центъра на европейския план и се надяваме, че ще има триумф ”, уточни още изпълнителният заместник-председател на Европейска комисия.

Домбровскис съобщи, че единственият проблем пред България е инфлацията. " Това е взаимна оценка както на българските управляващи, по този начин и на специалистите от Европейска комисия. Този аршин не се извършва, даже сте надалеч от задачата. Възможно е присъединение на 1 януари 2025 година Датата обаче не е значима, би трябвало да се изпълнят критериите ”, безапелационен бе той.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР