Служебният министър на земеделието Христо Бозуков гарантира, че протестиращите земеделски

...
Служебният министър на земеделието Христо Бозуков гарантира, че протестиращите земеделски
Коментари Харесай

Защо е унищожена земеделска продукция: България свалила защитата си срещу градушки, за да кацне военен самолет |

Служебният министър на земеделието Христо Бозуков подсигурява, че протестиращите аграрни стопани с унищожена от градушката продукция ще получат компенсации, съобщи БНР.  , към този момент е освободен, а министър Бозуков стартира оглед на изумените от градушката масиви, дружно с производители от пловдивското село Ръжево Конаре.

Христо Бозуков разяснява, че изстрелването на ракети за попречване на възможните провали от градушката е било спряно за близо час, тъй като в региона е трябвало да кацне боен транспортен аероплан от съюзническите сили.  Утре министърът чака да се срещне с представители на Министерството на отбраната за да се запознае с съответните аргументи.

Бозуков увери потърпевшите стопани, че ще получат компенсации във допустимо най-големия размер и всеки съответен случай ще бъде прегледан настрана поради разликите в договорите за реализация на продукцията.

Министърът уточни, че е нужно да се подадат в земеделските служби:

„ Във допустимо най-кратък период направете заявките до общинските служби „ Земеделие “ през днешния ден или на следващия ден. Не оставяйте за края на седмицата, тези дни, първите дни, с цел да може да стартира да се работи по въпроса, да идват на терен хората от службите, с цел да огледат нещата и да създадат протоколите “.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР