Служебният министър на вътрешните работи Бойко Рашков очаква Висшият съдебен

...
Служебният министър на вътрешните работи Бойко Рашков очаква Висшият съдебен
Коментари Харесай

Бойко Рашков очаква ВСС да замете казуса с Гешев

Служебният министър на вътрешните работи Бойко Рашков чака Висшият правосъден съвет да направи всичко допустимо, с цел да отклони случая с настояването за предварително освобождение на основния прокурор Иван Гешев. Това стана ясно от изявление на Рашков пред БНР.

" По материала за основния прокурор работя доста преди да стана длъжностен министър, не може да става дума за някаква специфична цел. Този материал даже много позакъсня, с цел да бъде сезиран Висшият правосъден съвет... В полемиката по тази проблематика се намесиха и някогашни представители на Национална движение „Симеон Втори". Те акцентираха несъстоятелни причини, в това число, че това предложение към Висш съдебен съвет ще бъде удар във въздуха. Тук личността на Гешев не е най-важното. Няма опит за реванш. Тук задачата е да се сложи по-сериозният въпрос - по какъв начин е структурирана нашата прокуратура, по какъв начин заема място в системата на правосъдната власт, дали основният прокурор е виновен или е недостижим ", сподели Рашков.

Той уточни, че в развитите демократични страни няма сходна на нашата прокуратура - основният прокурор да командва елементарния прокурор.

" Очаквам Висш съдебен съвет да не събере кворум, с цел да не се занимава с този парещ картоф. Очаквам, че и даже да има кворум, членовете на Висш съдебен съвет ще създадат всичко допустимо да отхвърлят предлагането или да вземат решение, че няма съображение Иван Гешев да бъде освободен от поста... Искането за процедура е удар в интерес на демократичното устройство в нашата страна. Удар, който ще остави диря и ще провокира промени ", добави министърът.

Пред БНР Рашков разяснява и разпита на Бойко Борисов през седмицата.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР