Служебният министър на външните работи Николай Милков е освободен от

...
Служебният министър на външните работи Николай Милков е освободен от
Коментари Харесай

Външният министър е освободен от длъжност с указ на президента Румен Радев

Служебният министър на външните работи Николай Милков е освободен от служба с декрет на президента Румен Радев, обнародван в Държавен вестник.

Със същия декрет на поста длъжностен външен министър е назначен Иван Илиев Кондов, оповестява Българска телеграфна агенция.

Със свое решение от 31 март т.г. служебното държавно управление предложи на президента да издаде декрет, с който да назначи Николай Милков за непрекъснат представител на България в Северноатлантическия съвет към Организацията на Северноатлантическия контракт (НАТО), със седалище в Брюксел.

Милков ще заеме поста след декрет на президента Румен Радев, публикуван на 27 април.  Той съобщи подготвеност да замине като представител на страната ни в НАТО в границите на седмица, откакто президентът вземе решение за това.

Новият длъжностен министър на външните работи Иван Кондов заема поста на непрекъснат секретар на Министерството на външните работи (МВнР), се показва на уеб страницата на ведомството.

През 1994 година приключва " Международни връзки " в Университет за национално и международно стопанство в София. Постъпва на работа на Министерство на външните работи през 1995 година и до 1998 година е специалист в дирекция " Европейски страни ".

От 1998 до 2001 година е аташе по политически въпроси и пресата в посолството на Република България в Лондон, Обединеното кралство.

От 2001 до 2003 година Иван Кондов е основен специалист в дирекция " НАТО ". След това, до 2007 година, е първи секретар в Постоянната делегация на България към НАТО в Брюксел, Белгия.

В интервала 2007-2009 година Кондов е шеф на дирекция " Държавен протокол " в Министерство на външните работи.

От 2009 до 2012 година е непрекъснат представител на България в Организацията по издръжка и земеделие към Организация на обединените нации (ФАО) в Рим, Италия.

В интервала 2012 – 2016 година Иван Кондов е шеф на дирекция " Протокол " в Администрацията на президента на Република България.  От 2017 до 2021 година заема поста на ексклузивен и пълномощен дипломат на Република България в Кралство Испания.

Владее испански, британски, френски и италиански, употребява съветски и португалски.

 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР