Служебният министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията Георги Тодоров

...
Служебният министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията Георги Тодоров
Коментари Харесай

Държавата и браншът търсят решение за нелегалните превози на пътници с леки автомобили

Служебният министър на превоза, осведомителните технологии и известията Георги Тодоров се срещна с представители на автобусния отрасъл. По време на диалозите бяха разисквани главните въпроси, които стоят пред бранша на автобусните транспорти, оповестиха от пресцентъра на ведомството.

Министър Георги Тодоров съобщи, че за ограничението на нерегламентираните транспорти на пасажери с леки коли ще се търси съдействието от всички способени органи. „ Ще бъдат подхванати нужните дейности за усилване на контрола над нерегламентираните транспорти на пасажери. Разпоредил съм управлението на ИА „ Автомобилна администрация “ да сътвори нужната организация за осъществяването на профилирани инспекции, най-много в регионите на летищата и граничните пунктове “, разгласи Георги Тодоров.

По отношение на транспортите на туристи с леки коли и предложенията тази активност да бъде регламентирана, министърът уточни, че чака допустимо най-скоро да се организира среща сред специалисти от Министерството на туризма, Министерството на превоза, осведомителните технологии и известията и представители на бизнеса, на която да бъде разискван този въпрос.

Дискутирани бяха и промени на Наредба № 2 за изискванията и реда за одобряване на транспортни схеми и за реализиране на публични транспорти на пасажери с рейсове. Договорено беше текстовете на наредбата да бъдат разисквани в работна група на експертно равнище, с присъединяване на представители на сектора и при потребност да бъдат прецизирани.

Обсъдени бяха и опциите за поддръжка на бранша от страната. Министър Георги Тодоров съобщи, че ще бъде проучена опцията за обезпечаване на европейско финансиране посредством оперативните стратегии.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР