Служебният министър на спорта Андрей Кузманов връчи почетни плакети на

...
Служебният министър на спорта Андрей Кузманов връчи почетни плакети на
Коментари Харесай

Министър Кузманов награди медалистите от Световното по гребане

Служебният министър на спорта Андрей Кузманов връчи почетни плакети на ММС на медалистите от Световното състезание по гребане до 23 години. На шампионата в Рачице, Чехия, българските състезатели извоюваха два медала - 1 златен и 1 бронзов.

Емил Нейков победи в дисциплината скиф с време 06:56,72 минути, откакто във втората половина на 2000-метровата права съумя да се изкачи от четвърто до първо място. Второто отличие за България завоюва Лазар Пенев, който се окичи с бронзов орден на скиф-лека категория. Българинът записа време 7:10,74 минути.

Кузманов поздрави младите ни състезатели за купата и бронзовия орден и им пожела още по-големи триумфи в бъдеще.

„ Поздравявам ви за този огромен триумф, който постигнахте с помощта на упорития ви труд и положителната подготовка. Пожелавам ви да сте здрави и на европейското състезание в Полша през септември още веднъж да ни зарадвате с вашите достижения и оценки “, сподели той при награждаването на младите очаквания в гребането.

Почетен плакет от министъра получи и олимпийската шампионка от Игрите в Пекин през 2008 година Румяна Нейкова, която е треньор на двамата състезатели.

На срещата при Андрей Кузманов участва и Иван Андонов от Българската федерация по гребане.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР